today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoEna vrečka je 1 evro, en kontejner 20 evrov - poln avtobus...

Ena vrečka je 1 evro, en kontejner 20 evrov – poln avtobus otrok pa na morje

Aprilska čistilna akcija v Trbovljah bo tokrat imela dobrodelno noto. Vi boste zbirali smeti, na ta račun pa bo poln avtobus trboveljskih otrok odpotoval za en dan na morje.

Za vsako napolnjeno vrečko z odpadki, bo Občina Trbovlje namenila 1 eur, za vsak napolnjen kontejner pa 20 eur za trboveljske otroke. »Naš cilj je, da zberemo dovolj sredstev, da v juniju, ko praznuje tudi naše mesto, za en dan peljemo na morje avtobus poln nasmejanih otrok,« pojasnijo letošnjo akcijo na občini.

Na dan čistilne akcije, 15. aprila 2023 od 9. do 12. ure, bodo lahko občani material za čiščenje (rokavice, vreče za smeti) prevzeli na treh lokacijah po mestu: Zavod za mladino in šport Trbovlje, Občina Trbovlje, PGD Trbovlje – mesto.

Vrečke z odpadki bodo lahko občani odložili na kar osmih lokacijah, kjer bo za namen čistilne akcije urejeno in označeno mesto: avtobusno postajališče pri Delavskem domu Trbovlje, parkirišče na Kipah, Ledenica, avtobusno postajališče Iskra, Elkoplast v Bevškem, parkirišče na pokopališču Gabrsko, Gvido (pred jaškom), Zbirni center Neža. Zbirni center na Neži bo na dan čistilne akcije odprt dlje kot običajno, zato bodo lahko občani tja prinesli vrečke z odpadki in tudi kosovne odpadke med 9. in 18. uro. V primeru, da bodo prostovoljci čistili ob cesti, npr. v Bevškem, proti Retjam, Podmeji, Čečam oz. Dobovcu, lahko vrečke z odpadki pustijo kar ob cesti.

V črnih vrečkah se zbirajo mešani komunalni odpadki, v zelenih vrečkah steklo, v rumene vreče bo šla embalaža. V akciji se ne zbirajo nevarnih odpadki, kot so: salonitke, odpadne injekcijske igle, embalaža z ostanki motornih olj.

 

V zadnjih 5 letih pobrali kar 30 ton odpadkov

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Leto 2024 začeli s prenovljeno športno dvorano

Športno dvorano s 500 sedeži in šestimi garderobami so pošteno preuredili. Prenovo so konec lanskega leta počastili s koncertom radeške godbe, otroci pa na...