22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoNovost na zagorskem CSD

Novost na zagorskem CSD

Na Centru za socialno delo Zagorje po novem deluje program psihosocialne pomoči odvisnikom od alkohola.

Na Centru za socialno delo od februarja omogočajo uporabnikom obiskovanje programa psihosocialne pomoči, svetovanja in reševanja socialnih stisk, povezanih z uživanjem alkohola ter drugimi oblikami zasvojenosti. Program, ki ga izvaja društvo Žarek upanja, je za uporabnike brezplačen. Skupina se sestaja vsak četrtek, ob 10. uri, v sejni sobi CSD na Cesti zmage 7.

Abstinenca ni pogoj, pogoj je treznost

Tadeja Nimac

“Abstinenca ni pogoj za obiskovanje programa, je pa pogoj za obiskovanje skupine treznost. Program Društva Žarek upanja je verificiran pri Socialni zbornici Slovenije,” pojasnjuje direktorica zagorskega CSD Tadeja Nimac.

Na osnovi dogovora je možna tudi individualna psihoterapevtska obravnava. V skupino se lahko vključijo tudi uporabniki iz drugih lokalnih okolij in tudi bivši odvisniki od prepovedanih drog, ki so uspešno zaključili visokopražni program zdravljenja odvisnosti in abstinirajo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...