today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoKomunala ima nove nadzornike, do njih priti pa praktično nemogoče

Komunala ima nove nadzornike, do njih priti pa praktično nemogoče

Potem ko je nadzorni svet Komunale Trbovlje konec aprila objavil že drugi javni razpis za direktorja tega javnega podjetja, ker se na prvega ni prijavil nihče, še vedno ni jasno, če in koliko kandidatov se je prijavilo na drugi razpis. Ta je bil sicer odprt do 15. maja 2022, glede na to, da v tretje razpis ni bil objavljen, pa gre sklepati, da se je tokrat le našel nekdo, ki bi se spustil v (finančne) težave, s katerimi se sooča podjetje.

Vse v povezavi z razpisom za novega direktorja Komunale Trbovlje tako ostaja neznanka, čeprav gre za javno podjetje v lasti Občine Trbovlje. V uredništvu smo se za uradne informacije po zaključenem razpisu poskušali obrniti na nadzorni svet, ki ga vodi po sklepu županje Jasne Gabrič imenovan Jože Klanšek, vendar do njegovega kontakta po formalnih poteh nismo uspeli priti. Na občini ga namreč nismo dobili s pojasnilom, da ga ne smejo posredovati, ko smo se obrnili na službo za odnose z javnostmi v Komunali Trbovlje – sedež nadzornega sveta je namreč tamkajšnje tajništvo – pa smo po več kot tednu dni dobili zelo skopo pojasnilo.

“Postopek izbora direktorja je še v teku, zato v tem trenutku še ne moremo podajati nobenih podrobnejših informacij,” je v imenu novega nadzornega sveta javnega podjetja sporočila Katarina Prelesnik, predstavnica za odnose z javnostmi v Komunali Trbovlje. Tako nam ni uspelo izvedeti, če se je na drugi razpis prijavil kakšen kandidat, ali morebitni prijavljeni ustrezajo razpisnim pogojem in kdaj bo nadzorni svet odločil o kandidatih. Tako tudi ni jasno, ali bi se imenovanje za novega direktorja trboveljske komunale lahko znašlo na dnevnem redu občinske seje, ki je napovedana za sredo, 22. junija 2022. 

Kakšne so prioritete novega nadzornega sveta?

Da ponovljen razpis pomeni, da ni z nikomer nič dogovorjeno in da se ne vmešavajo v poslovanje in druge postopke, ki se tičejo Komunale Trbovlje, je že po neuspelem prvem razpisu povedala županja Jasna Gabrič, že takrat pa smo tudi poročali, da v podjetju nima namena ostati niti začasni direktor Bruno Šurina, saj ima svoje podjetje, v Komunalo pa je vskočil le kot pomoč, da podjetje lahko do prihoda novega direktorja normalno funkcionira. 

Na novi nadzorni svet smo naslovili tudi vprašanja, kakšne so sicer ugotovitve novega nadzornega sveta glede poslovanja Komunale Trbovlje in kakšne bodo prioritete novih nadzornikov, pa tudi kaj je po mnenju nadzornega sveta ključno, da Komunala Trbovlje zmanjša izgubo pri poslovanju, kratkoročno in dolgoročno, vendar tudi na ta vprašanja nismo prejeli odgovorov. 

SORODNI ČLANKI:

Nihče ne bi sedel na direktorski stolček trboveljske Komunale

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...