0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.siAktualnoNihče ne bi sedel na direktorski stolček trboveljske Komunale

Nihče ne bi sedel na direktorski stolček trboveljske Komunale

Nadzorni svet Komunale Trbovlje je vnovič objavil javni razpis za direktorja tega javnega podjetja. Na prvi razpis se namreč ni prijavil nihče, zato nadzorniki nadaljujejo z iskanjem kompetentnega kandidata, ki bi zagrizel v (finančne) težave, s katerimi se zadnje leto sooča Komunala.

Ponovljen razpis pomeni, da ni z nikomer nič dogovorjeno in da se ne vmešavajo v poslovanje in druge postopke, ki se tičejo Komunale Trbovlje, je dejala županja Jasna Gabrič. “Možnosti so odprte za vse in zdaj se lahko prijavijo tudi tisti, ki so imeli toliko za povedati, da mi vodimo Komunalo,” je dodala Gabričeva, ki nezanimanja za vodenje trboveljske komunale ne vidi kot osje gnezdo, v katerega se nihče ne želi spustiti. 

Bodo našli nekoga, ki si upa dregniti v osje gnezdo?

Jasna Gabrič

“Za marsikoga je to lahko velik izziv, je pa tudi tako, da na trgu dela trenutno ni niti drugih strokovnih kadrov, na primer pravnikov, in se ne prijavljajo na odprta delovna mesta,” je še dejala Gabričeva. Nadzorniki bodo tako prijave v okviru ponovljenega razpisa zbirali do sredine maja. Po naših informacijah si želijo najti kompetentnega človeka, saj bo novo vodstvo imelo pred sabo težko nalogo ne le reševanja poslovne izgube, pač pa tudi krmarjenja v energetski draginji, ki se nam (spet) obeta jeseni.

Kot smo izvedeli, začasni direktor Komunale Trbovlje Bruno Šurina nima namena tam tudi ostati, saj ima svoje podjetje, v Komunalo pa je vskočil le kot pomoč, da podjetje lahko do prihoda novega direktorja normalno funkcionira. 

Spomnimo, osnovna pogoja za novega direktorja sta univerzitetna izobrazba in najmanj 10 let delovnih izkušenj, poleg dokazil o izpolnjevanju osnovnih pogojev, pa morajo kandidati k prijavi priložiti še program strokovnega dela in razvoja podjetja za štiriletno obdobje. 

SORODNI ČLANKI:

Objavljen razpis za direktorja Komunale Trbovlje lm

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Hrastniku dokončali Pumptrack

Že ta teden bo otvoritev kolesarskega poligona v Hrastniku. S tem objektom želijo dodati zagon športnemu duhu in omogočiti novim generacijam in športnim entuziastom...