today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoNe gre za trboveljski 'unikum'

Ne gre za trboveljski ‘unikum’

“Kaj pa je to? So se delavcem tresle roke, ko so pleskali prehod za pešce? Česa takšnega pa še ne,” je nekaj začudenja zbudila nova talna označba, opažena v bližini trboveljskega bazena.

Za večjo varnost pešcev na državni cesti

“Bele oznake, zarisane na Majcenovi cesti dejansko pomenijo zožitev,” pojasnjujejo na občini Trbovlje, “omenjeni odsek je namreč predvsem za pešce zelo nevaren, prostorske možnosti pa ne dopuščajo izvedbe klasičnega hodnika.” Na cesti so namreč poleg znaka za zožitev zarisali tudi modri pas za pešce in postavili tudi ostalo vertikalno prometno signalizacijo.

Občina Trbovlje je Direkcijo RS za infrastrukturo prosila za ureditev omenjenega območja, saj gre za državno cesto. Prometna signalizacija pa je izvedena skladno s trenutno veljavnim Pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah, zato se enake oznake uporabljajo po celotni Sloveniji.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Iz kompreshausa podjetniški inkubator, v katerem bo tudi “rudarska” kavarna

Pomladi 2026 naj bi objekt zaživel z novo podobo in novo vsebino. Večji del stavbe naj bi namenili podjetniškemu inkubatorju, da bo prostor dostopen...