28.4 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoNajveč novih hiš bo v Zagorju, največji objekt pa trgovski center v...

Največ novih hiš bo v Zagorju, največji objekt pa trgovski center v Trbovljah

Največji objekt, ki že ima dovoljenje in se bo gradil v Zasavju je trgovski center v Trbovljah. Ta, ki naj bi stal na nekdanjem zemljišču strojne tovarne. Poleg omenjenega projekta v Trbovljah, kjer sicer gradbenih parcel s komunalno ureditvijo nimajo veliko, pove Jana Klinc Češnovar iz UE Trbovlje, se pa obeta velika infrastrukturna posodobite na območju OIC Nasipi, ki obsega 20 različnih infrastrukturnih objektov na 84 parcelah.

V zadnjih dveh letih je v Zasavju največ gradbenih dovoljenj za gradnjo hiš ali prizidkov izdala Upravna enota Hrastnik – lani 20 in letos 17. Sledi Zagorje (19 in 13), a je v Zagorju več hiš, medtem ko v Hrastniku več kot polovica dovoljenj za prizidke.

V Trbovljah je bilo vsega skupaj izdanih v zadnjih dveh letih le 9 gradbenih dovoljenj fizičnim osebam.

Glede na gradbena dovoljenja za enostanovanjske hiše, naj bi v Zagorju v kratkem zgradili 17 novih hiš. Območja, ki bi bilo bolj ali manj priljubljeno med graditelji nimajo, nam sporočijo iz UE Zagorje ob Savi. Kot pravijo je gradnja v zadnjih 5 letih enakomerno porazdeljena po celotnem območju njihove upravne enote. Že lep čas niso izdali gradbenega dovoljenja za zahteven ali večstanovanjski objekt, nam še sporočijo, glede na podatke do sredine letošnjega oktobra.

Najpopularnejše območje za gradnjo zadnjih 5 let – Spodnje Marno

Če že pri sosedih ne, pa v Hrastniku imajo območje, kjer se je v zadnjih letih zgradilo največ novih objektov. Na UE Hrastniku pojasnijo, da iz naslova gradbenih dovoljenj za fizične osebe je to območje Spodnjega Marnega. Sicer pa so od lanskega januarja do oktobra letos izdali 11 gradbenih dovoljenj za enostanovanjske hiše. Tudi v Hrastniku v zadnjih dneh letih nihče ni vložil vloge za gradnjo večstanovanjske stavbe.

Najzahtevnejša gradnja zadnjih dveh let v Hrastniku prihaja iz naslova prizidave proizvodnega objekta.

A se prodaja kaj zemljišč za gradnjo v Zasavju?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...