17.2 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoA se prodaja kaj zemljišč za gradnjo v Zasavju?

A se prodaja kaj zemljišč za gradnjo v Zasavju?

Daleč največ prostih zemljišč, primernih za gradnjo, prodajajo v Zagorju, kjer so na razpolago celo zemljišča tako velika, da bi bila mogoča gradnja več vrstnih hiš. Najmanj zazidljivih parcel trenutno najdemo na območju Hrastnika. 

Od 5 tisočakov do vrtoglavih 320 tisočakov za zemljišče

Najcenejše parcele, ki so objavljene na nepremičninskem portalu in so označene kot zazidljive so v Trbovljah. Ena v Praprečah, ki je velika 750 kvadratnih metrov, lastniki pa zanjo pričakujejo 5 tisoč evrov. Druga najcenejša prav tako spada pod trboveljsko upravno enoto in je pozicionirana na Ostenku. Tam za 3.058 zazidljivih kvadratov želijo 5.500 evrov.

V Hrastniku najcenejši zazidljiv kos zemlje, ki je naprodaj šteje okroglih 1000 kvadratov. Cena zanj pa 9.500 evrov. Za tiste, ki iščejo poceni zemljišče v zagorski občini, pa je najcenejše zemljišče v Tirni. Parcela 651 kvadratnih metrov se prodaja za 12 tisočakov. Zelo malo objavljenih nepremičnin imajo Radeče, kjer smo našli le objavo lastnika, ki ima v lasti več zazidljivih parcel na območju Jagnjenice. Vse so veliko okoli 1300 kvadratnih metrov, prodaja pa jih za 10 evrov na kvadrat.

Največ zazidljivih parcel naprodaj v Zagorju

Kmalu bomo na našem portalu objavili tudi podatke, koliko gradbenih dovoljenj je bilo izdano v letošnjem letu.

Oglasov, ki prodajajo zazidljiva zemljišča na območju treh zasavskih občin je trenutno 44. Kot rečeno, največ v Zagorju – 28, v Trbovljah 10 in najmanj le 6 v Hrastniku.

In kje se nahaja najdražja parcela? Več kot 300 tisočakov pričakujejo lastniki parcele, ki je velika več tko 7000 kvadratnih metrov. Gre za območje nadstandardnih in prestižnih vil ter hiš na Izlakah. Je pa na omenjeni parceli zazidljivih le nekaj več kot 1300 kvadratov.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...