today-is-a-good-day
8.1 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoNa zasavki se selijo na drugo stran vozišča

Na zasavki se selijo na drugo stran vozišča

Še eno leto za gradnjo galerije Šklendrovec, ki jo med Litijo in Zagorjem gradi Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI), ne bo dovolj. Namesto do junija 2023 se bodo tako dela zavlekla do konca prihodnjega leta. 

Med sanacijo brežine in gradnje galerije, ki so se je lotili novembra lani, so namreč delavci na terenu ugotovili, da “dejanska geomehanika hribine v začetnem in končnem profilu odstopa od s projektom predvidenih”, so pojasnili na Drsi. Tako so morali narediti dodatne podrobne geomehanske raziskave za prvih 100 metrov in zadnjih 40 metrov hriba, gledano iz smeri Litije. “Na podlagi novih ugotovitev je v pripravi korigirana rešitev izvedbe del, predvsem za dopolnitev temeljenja galerije in preverbo vpliva temeljenja na ostalo konstrukcijo,” so še o delih, ki trenutno potekajo na tem koncu regionalne ceste za Savo povedali na Drsi.  

Tehnično zelo zahtevna dela so upočasnila napredek

Se pa bodo predvidoma še v tem tednu delavci prestavili na drugo stran vozišča in bodo tako promet preusmerili na desno vozišče, ki so ga tudi začasno asfaltirali. Poleg tega so morali temeljito očistiti tudi lovilne mreže, ograje in palisade na zgornji brežini, saj je v času del na območju gradbišča prišlo tudi do padanja kamenja z brežine, so povedali na Drsi in dodali, da bo promet še naprej potekal izmenično s pomočjo prometno odvisnih semaforjev.

“Glede na vse omenjene spremembe, ki so tehnično zelo zahtevne, je zaključek del predviden do konca leta 2023,” so še o časovnici del povedali na Drsi. Spomnimo, cesto bodo na tem delu rekonstruirali v dolžini 500 metrov in zgradili galerijo, ki bo preprečevala naletavanje kamenja in drugega materiala na cestišče, po katerem se dnevno vozi več tisoč vozil. 

SORODNI ČLANKI:

Na zasavki polkilometrska rekonstrukcija ceste z galerijo dolgo 320 metrov

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Leto 2024 začeli s prenovljeno športno dvorano

Športno dvorano s 500 sedeži in šestimi garderobami so pošteno preuredili. Prenovo so konec lanskega leta počastili s koncertom radeške godbe, otroci pa na...