2.5 C
Trbovlje
sreda, 7. decembra 2022
ZON.siAktualnoNa vrh onkologije nekdanja trboveljska direktorica?

Na vrh onkologije nekdanja trboveljska direktorica?

Med dvema prijavama za generalnega direktorja Onkološkega inštituta Ljubljana, je tudi pravočasna in popolna vloga nekdanje direktorice Splošne bolnišnice Trbovlje Romane Martinčič.

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je razpis za generalnega direktorja z mandatom štirih let na spletni strani in v Uradnem listu objavil 12. avgusta. Rok za oddajo prijave, h kateri so morali kandidati priložiti življenjepis ter program dela in razvoja bolnišnice, se je iztekel 26. septembra.

Kot v. d. generalnega direktorja inštitut od konca julija vodi Andraž Jakelj, ki je sicer tudi direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož. Ob imenovanju je Jakelj za STA pojasnil, da ormoške bolnišnice ne bo zapustil, pač pa bo opravljal obe funkciji hkrati. Po poročanju medijev naj bi protikandidat Martinčičeve bil prav Jakelj, nekdanja trboveljska direktorica pa se je na razpis prijavila, saj stavi na reference in kompetence, ki jih je pridobila s 26-letnim delom.

Spomnimo – Martinčičevo je v Trbovljah zamenjal Metod Kurent, ki je na njen račun objavil več kritik. Enako je storila tudi Martinčičeva, ki je že pred časom za naš portal dejala, da je svet novega direktorja postavil zgolj zaradi politične barve.

Več tukaj:

https://zon.si/oster-odziv-bivse-direktorice-na-besede-novega-direktorjem-bolnisnice/

https://zon.si/saga-bolnisnica-svet-zavoda-ogorcen-nad-martincicevo-povedali-so-svoje/

https://zon.si/kurent-to-bo-izziv-sem-si-mislil-in-glede-na-to-da-sem-po-srcu-trboveljcan-sem-se-vrgel-v-papirje-in-zacel-raziskovati/

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X