23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoNa hitrem množičnem testiranju pozitivna petina testiranih

Na hitrem množičnem testiranju pozitivna petina testiranih

V Zagorju in Radečah so danes opravljali množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi, za katerega je bilo veliko zanimanja. 

V Radečah, kjer je danes v covid zabojniku pred ZD Radeče potekalo testiranje samo dve uri, in sicer med 11. in 13. uro, se je za testiranje odločilo 35 ljudi. Pri sedmih je bil test pozitiven, kar pomeni petino vseh testiranih.

V Zagorju ob Savi testiranje še vse do 17. ure poteka v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje. Koliko testov so opravili in koliko je bilo med njimi tudi pozitivnih, bo znano malo pred 18. uro.

Kje se lahko testirate jutri

Brezplačno testiranje bo v Radečah mogoče tudi jutri, medtem ko bodo jutri na svoj račun prišli tudi v Hrastniku in v Trbovljah.

V Hrastniku se testiranje začne že ob 9. uri, do 15. ure bo potekalo v Športni dvorani Hrastnik. Da bo zagotovljena čim boljša varnost, bodo posamezniki, ki se želijo testirati, v športno dvorano lahko vstopili samo skozi glavni vhod pri bazenu.

V Trbovljah pa bodo množično testiranje na covid-19 opravljali jutri med 9. in 17. uro, testiranje bo potekalo v avli Delavskega doma Trbovlje.

Kje se lahko testirate jutri:
Hrastnik, Športna dvorana, 9.00-15.00
Radeče, covid zabojnik, 11.00-13-00
Trbovlje, avla DDT, 9.00-17.00

Odgovorno in umirjeno med prazniki

Tako kot pri vseh dosedanjih množičnih testiranjih na covid-19 se zanj posameznikom ni potrebno naročiti, s seboj pa morajo poleg zdravstvene izkaznice obvezno imeti tudi osebni dokument. Zdravstveno osebje 20 do 30 minut po opravljenem testiranju sporoči rezultat testa z SMS, ki ga posameznik dobi na svoj mobilnik.

“Če bi se izkazalo, da ste na testu pozitivni, se takoj izolirajte, pojdite domov s čim manj stikov, kot je mogoče. Ne uporabljajte javnega prevoza. Doma pokličite svojega izbranega zdravnika, ki vam bo odprl bolniški stalež. Negativni rezultat testa pomeni, da ste negativni v tistem trenutku. Zato naj vam test ne daje občutka lažne varnosti. Še naprej dosledno upoštevajte vsa priporočila in zaščitne ukrepe,” so zapisali na spletni strani ZD Radeče.

“Negativni rezultat testa pomeni, da ste negativni v tistem trenutku. Zato naj vam test ne daje občutka lažne varnosti. Še naprej dosledno upoštevajte vsa priporočila in zaščitne ukrepe.”

Testiranje s hitrim testom pomaga preveriti zdravstveno stanje posameznika in s tem preprečiti morebitno dodatno širjenje okužbe. Zanj se v teh dneh ljudje pospešeno odločajo tudi zato, ker želijo zdravi obiskati svojce in z njimi ter prijatelji sproščeno in varno preživeti praznične dni.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč