4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siZasavskoNa Art Kumu tudi 6 zasavskih umetnikov

Na Art Kumu tudi 6 zasavskih umetnikov

Art Kum je nastal kot rezultat srečanja šestih umetnikov na Kumu, leta 1991. Pobudnik srečanja je bil akademski slikar Janez Knez. Od takrat je to vsakoletno delovno druženje umetnikov na Kumu, kjer so nastala številna umetniška dela. Del njihove ustvarjalnosti se nahaja na prostem, na relaciji Dobovec Kum, povezan z naravnim okoljem.

25 let Art Kuma

Letošnje druženje na Kumu, 25. ex-tempore, je potekalo 3. in 4. septembra. Sodelovalo je 6 domačih umetnikov, tako kot je to bilo nekoč, na samem začetku. Od prvega ex-tempora pa do danes je sodelovalo približno 100 umetnikov. V čast 25 letnega uspešnega umetniškega ustvarjanja Društva za umetnost Kum, je do četrtka, 8. septembra, v Novi galeriji v DD Trbovlje odprta priložnostna razstava iz preteklega obdobja.

Prisotni slikarji in ljubitelji umetnosti so po odprtju razstave prisluhnili skupini Modre zvezde iz Sevnice, ki obstaja že od leta 1968.

art kum1art kum4art kum3

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...