-- OGLAŠEVANJE --

Modernizirana bo ena od glavnih ulic v Zagorju

-- OGLAŠEVANJE --

Drugo najpomembnejšo ulico (takoj za Cesto zmage) v Zagorju, katere celotna dolžina znaša skoraj dva kilometra, čakajo velike spremembe. Letos je bila naročena projektna dokumentacija, ki bo v letu 2022 tudi pridobljena, nato pa se bo predvidoma leta 2023 začela rekonstrukcija Ceste 9. avgusta.

Cesta 9. avgusta se vije od Marketa Mercator v krožišču pa vse do zagorske enote VDC-ja Zasavje

Kot so pojasnili na Občini Zagorje ob Savi, se sredstva za sofinanciranje projekta “Sofinanciranje državnih cest-R1-221 Cesta 9. avgusta” zagotavljajo tudi iz proračunske občinske malhe.

Omenjen projekt bo sicer izvajala in tudi financirala Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI), “na podlagi sklenjenega sofinancerskega sporazuma pa v deležu tudi Občina Zagorje ob Savi,” je povedal Ivo Vrtačnik, vodja Oddelka za gospodarsko javne službe na Občini Zagorje ob Savi.

Pri tem bosta zagorska občina in država tudi tesno sodelovala z lastniki posamezne komunalne infrastrukture (Elektro Ljubljana, Telekom Slovenija, Adriaplin, ipd.) ob predhodni pripravi projektne dokumentacije s strani Občine Zagorje ob Savi.

Kako kaže časovnica?

Ivo Vrtačnik

V letu 2021 je Občina Zagorje ob Savi naročila projektno dokumentacijo, v prihajajočem letu pa nameravajo napore in prizadevanja vložiti v samo pridobitev vse potrebne dokumentacije, ter skupaj z DRSI tudi v odkup potrebnih zemljišč.

“Objavljen bo razpis za izbiro izvajalca gradbenih del, v letu 2023 pa je načrtovan pričetek gradnje. Ker je PD še v fazi izdelave, še niso poznane končne rešitve, ter s tem povezani načrtovani stroški izvedbe,” še poveže trenutno znana in določena manj znana dejstva v povezavi z modernizacijo ene od najbolj pomembnih mestih ulic v Zagorju ob Savi sogovornik Vrtačnik.

SORODNI ČLANKI:

Zagorske ulice dobivajo lepšo podobo

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --