16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoMočno vinjena Hrastničanka lažno prijavila nasilje

Močno vinjena Hrastničanka lažno prijavila nasilje

Policisti na območju Zasavja so poleg rednih nalog minuli vikend obravnavali še:

PP Trbovlje:

Petek, 3. 6. 2022

– policisti so obravnavali prometno nesrečo med voznikoma osebnih avtomobilov, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Prišlo je do lahkih telesnih poškodb. Zoper povzročitelja bodo uvedli prekrškovni postopek.

Sobota, 4. 6. 2022

– policisti so pri kontroli prometa v dnevnem času, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo. Občan je vozil z veljavnim ukrepom prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije. Zoper kršitelja bodo podali odložilni predlog na pristojno sodišče.

Nedelja, 5. 6. 2022

– policisti so pri kontroli prometa v nočnem času ustavili vozniku, ki so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ta pa je le tega odklonil. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali odložilni predlog na pristojno sodišče.

PP Litija:

Petek, 3. 6. 2022

– obravnavali so kaznivo dejanje tatvine v trgovini na območju Litije. Osumljenec je odtujil več kozmetičnih izdelkov v vrednosti okoli 200 evrov. Po zbranih obvestilih bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na glavni cesti Litija – Kresnice. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na območju Šmartna pri Litiji. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda nesreče

Sobota, 4. 6. 2022

– prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami na območju Litije. Zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek.

– prometno nesrečo z materialno škodo na glavni cesti Litija – Senožeti. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

– prometno nesrečo z materialno škodo na območju Gabrovke.  Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

– kršitev javnega reda z glasno glasbo na območju naselja Dole pri Litiji. Kršitelju je bilo izrečeno opozorilo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

– kršitev javnega reda z glasno glasbo na območju naselja Jevnica. Kršitelju je bilo izrečeno opozorilo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

– kaznivo dejanje velike tatvine na območju naselja Bogenšperk, kjer je storilec vlomil v parkirani vozili in iz enega odtujil torbico. Skupna škoda za okoli 3.500 evrov.  Sledi zbiranje obvestili in obveščanje pristojnega državnega tožilstva.

Nedelja, 5. 6. 2022

– prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami na območju Kresnic. Zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek.

PP Hrastnik:

Sobota, 4. 6. 2022

– obravnavali so poškodovanje stranskega ogledala na vozilu. Materialna škoda znaša okoli 100 evrov. Sledi zbiranje obvestili in obveščanje pristojnega državnega tožilstva.

– obravnavali so prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila po lokalni cesti, pri čemer pa ni vozila po desnem smernem vozišču na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi promet potekal varno in neovirano, zaradi česar je s sprednjim desnim delom vozila trčila v kamnito ograjo. Pri tem sta se lahko poškodovala voznica in potnik. Materialna škoda znaša okoli 5000 evrov, zoper voznico pa sledi prekrškovni postopek.

– policisti so bili obveščeni o prijavi nasilja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prijaviteljica močno pod vplivom alkohola lažno naznanila prekršek, zato ji je bilo izdano opozorilo.

Nedelja, 5. 6. 2022

– policisti so obravnavali prometno nesrečo kolesarja, ki je izgubil nadzor nad kolesom in padel po vozišču ter se lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

PP Zagorje:

Petek, 3. 6. 2022

– obveščeni so bili o kršitvi javnega reda in miru v večstanovanjski hiši v Kisovcu. Policisti  kršitve javnega reda in miru niso ugotovili.

– obravnavali so kršitev z glasno glasbo na Izlakah. Policisti so izrekli opozorilo zaradi kršitve  Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Sobota, 4. 6. 2022

– prometno nesrečo s samoudeležbo voznika motornega kolesa na območju Zagorja, ki se je lažje poškodoval. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Nedelja, 5. 6. 2022

– kaznivo dejanje tatvine, kjer je neznani storilec v Zagorju ob Savi iz torbice oškodovanke odtujil gotovino, ter več darilnih kartic. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SORODNI ČLANKI:

Hrastnik: Cisterna s fosforjevo kislino nevarno zdrsnila proti potoku

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X