-- OGLAŠEVANJE --

VIDEO: Ministra potrdila, da v Hrastniku izolacije ne bo, niti drastičnih ukrepov

-- OGLAŠEVANJE --

V zadnjih štirih dneh novih okužb izven Doma starejših v Hrastniku bi bilo, zato dodatni ukrepi v občini niso potrebni, so se danes strinjali tako župan kot oba ministra. 

Direktor Drago Kopušar je zadovoljen s potrdilom, da delajo dobro in da so prve kadrovske okrepitve že na mestu. Vseeno pa je dodal, da je delo v razmerah kot so zadnje dva tedna v hrastniškem domu sila obremenilne za vse zaposlene. Delavci niso le utrujeni zaradi količine napornega dela, temveč tudi psihično obremenjeni. “Da se na vsakem koraku vprašaš, ali si že okužen, ali si prijel kuli, ki ni razkužen ali si se z rokami popraskal po obrazu …Verjemite, to je res težko.”

V Domu so danes dobili dovolj zaščitne opreme in bodo v prihodnjih dneh pripravili rdečo, sivo in belo cono.

NIJZ pravi, da je šlo glede izolacije le za govorico

Občane je ob tem pomiril prvi mož Hrastnika Marko Funkl in skupaj z ministroma – Tomažem Gantarjem in Janezom Ciglerjem Kraljem zagotovil, da se izolacija Hrastnika in občanov ne obeta – predvsem, ker v zadnjih dneh okužbe izven doma ni bilo. Niti trenutno ne bo nobenih dodatnih ukrepov.

Zdravstveni minister Tomaž Gantar je pohvalil delo občine in doma, češ da so s primernim delom in spoštovanjem ukrepov bolezen zajezili in omejili. “Tudi, če pride do novih okužbe me ne skrbi več kot me je na začetku, saj se je ekipa uigrala”. 

Kratke izjave iz današnje tiskovke:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --