17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoMesece po ugotovljenih nepravilnostih je odstopila sama

Mesece po ugotovljenih nepravilnostih je odstopila sama

Po tem, ko so člani sveta zavoda zdravstvenega doma Radeče, sredi junija odločili, da direktorica Ingrid Kus Sotošek, kljub ugotovljenim nepravilnostim, ostane na svojem položaju, se je konec preteklega tedna zgodil nov preobrat.

Brez razlogov za odstop

V petek je svet zavoda prejel odstopno izjavo Kus Sotoškove, v kateri je zapisala, da nemudoma odstopa s položaja direktorice, ni pa navedla razlogov za odstop, pojasnjuje Sonja Mušinovič, predsednica sveta zavoda.

Kus Sotoškova je polovico delovnega časa opravljala delo direktorice, polovico delovnega časa pa delo zdravnice. Po novem bo opravljala le še delo zdravnice.

Imenovanje v.d. direktorja

Včeraj je potekala izredna seja sveta zavoda, na kateri so člani podprli sklep, da se direktorico razreši s položaja, sedaj pa čakajo še na soglasje ustanovitelja, pove Mušinovičeva. O soglasju bodo občinski svetniki najverjetneje odločali že v petek na občinski seji.

Ingrid Kus Sotošek

V prihodnjem tednu je že sklicana ponovna seja sveta zavoda, na kateri bodo, v primeru pridobitve soglasja ustanovitelja, izdali sklep o razrešitvi Kus Sotoškove ter imenovali vršilca dolžnosti direktorja, ki bo funkcijo prevzel že v naslednjem tednu. Bo pa v prihodnosti objavljen razpis za novega direktorja, a zaradi letnih dopustov in trenutne situacije, bodo najprej imenovali v.d. direktorja, pojasnjuje predsednica sveta zavoda.

SORODNI ČLANKI:

Ustrahovanje, šikaniranje … Kaj se dogaja v zdravstveni ustanovi?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...