2.8 C
Trbovlje
četrtek, 9. februarja 2023
ZON.siAktualnoMed tremi finalisti za Mladega managerja tudi Trboveljčan

Med tremi finalisti za Mladega managerja tudi Trboveljčan

Med tri najboljše mlade vodje, po oceni slovenske poslovne revije, se je uvrstil soustanovitelj podjetja Chipolo, ki zadnja leta ustvarja v trboveljskem Katapultu – Primož Zelenšek. 

Primož Zelenšek je eden izmed soustanoviteljev podjetja Chipolo, leta 2014 pa je prevzel vlogo direktorja. Chipolo je svojo zgodbo pričel leta 2013 z uspešno Kickstarter kampanjo (zbrali so skoraj 300.000 dolarjev). Na trg so vstopili s pametnimi obeski za ključe, ki se povežejo z aplikacijo na telefonu, uporabnik pa lahko na preprost način poišče založene ključe, preveri kje jih je pozabil, hkrati pa lahko s pritiskom na obesek pozvoni tudi svoj telefon in ga hitro poišče. Največje Chipolovo tržišče sta ZDA in Kanada, kjer ustvarijo kar 50% prihodkov podjetja, delež prodaje na trgu EU pa je 40%. Pričakujejo, da bodo v naslednjem letu še povečali svoj tržni delež na ameriškem trgu. Kolektiv Chipola je nastal iz skupine prijateljev, kar je pomembno vplivalo na celoten nadaljnji razvoj kulture v podjetju. Prijateljstvo in odkritost sta njihovi najpomembnejši vrednoti v podjetju, ki ju je moč zaznati na vseh nivojih delovanja: v odnosu vodstva do zaposlenih, v medsebojnih odnosih med zaposlenimi ter v odnosih podjetja s partnerji in uporabniki. Vizija Primoža Zelenška je oblikovanje najboljše možne izkušnje iskanja osebnih stvari, osebno poslanstvo pa zagotavljati najboljše pogoje za delo zaposlenih, jih usmerjati k ciljem in prenašati znanje na druge mlade podjetnike.

Zgodbo malega ploščka smo v pogovoru z dvema ustanoviteljema predstavili tudi na našem portalu:

Zasavski Chipolo je osvojil svet in kot kaže so se zvezde res poklopile

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tomaž Berginc: Kljub vsem izzivom lanskega leta smo podirali rekorde

Rekordna prodaja, številke pa že tako daleč, da ciljno ravnino 200 milijonskega mejnika praktično vidijo v daljavi. Zaradi nadpovprečnega uspeha, ki ga Tomaž Berginc,...
X