17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoMatjaž Švagan: Lahko gradiš gradove, ceste …a najprej so medčloveški odnosi

Matjaž Švagan: Lahko gradiš gradove, ceste …a najprej so medčloveški odnosi

Na dan, ko Občina Zagorje ob Savi praznuje, praznuje tudi župan Matjaž Švagan, ki že 28 let krmari zagorsko barko. Vsakič znova poudari, da brez takšnih ljudi, kot so Zagorjanke in Zagorjani, ne bi bili tako uspešni. In kljub temu, da se župan zelo rad pohvali z novimi objekti, kolesarskimi stezami in spomeniki, pa na prvo mesto odločno in brez pomisleka postavi medčloveške odnose.

Kaj Zagorje ima, kar drugje ni?

Največ kar je, da eden drugega cenimo in spoštujemo. Lahko gradiš ceste, lahko gradiš gradove, ampak če ni te pozitivne energije med ljudmi in medsebojnega spoštovanja, vse materialne dobrine izginejo. Človeški odnosi so pa tisto najpomembnejše, kar ostane in to je tisto kar zagorsko dolino krepi. In ko vse našteto povežeš, je to ena velika uspešna zgodba o naši dolini.

Kaj bi dejali občankam in občanom ob prazniku?

V okviru občinskega praznika se zahvaljujem mojim občankam in občanom, da smo skupaj zaključili še en mandat, ko se podirajo rekordi na vseh področjih. Da smo tako uspešni tudi na investicijskem področju, gre zahvala dobrim odnosom, ki dajejo zagon in energijo mestu. Marsikdo reče, »lahko je biti tebi župan, ker imaš takšne ljudi. Karkoli naredite v zagorski dolini, vzamejo za svoje in so ponosni na zagorsko dolino,« kot sem tudi sam ponosen, da sem lahko župan Občine Zagorje ob Savi.

Če bodo 20. novembra ponovno izbrali vas …

Če bom izbran za naslednji mandat, bom nadaljeval svoje sanje, še delal na medsebojnih odnosih in gradil zagorsko dolino, da postanemo še boljši. Smo vzor v slovenskem in evropskem prostoru. Če mi bo to dano, da nadaljujem svoje sanje, bomo to uspešno zgodbo v zagorski dolini peljali še na povsem novo stopnjo.

 

V Zagorju 25 milijonov evrov vredna enota centra za brezogljične tehnologije

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X