today-is-a-good-day
8.1 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoMatic in Anže: Obrnila hrbet coni udobja in zdaj v Trbovljah utirata...

Matic in Anže: Obrnila hrbet coni udobja in zdaj v Trbovljah utirata svojo “jekleno pot”

Katapult METAL je zgodba Anžeta in Matica, dveh drznih strojnikov, ki vsak na svojem področju obvladata “jeklene” zadeve. Oba sta pustila redni službi in se iz cone udobja podala na samostojno pot v svetu inovativne obdelave kovin. Svoje mesto sta našla v Zasavskem podjetniškem inkubatorju, kjer vodita Katapult METAL, v Mestu Akrobatov (če še ne veste za takšno mesto, nič ne de …kmalu vam razkrijemo celotno vizijo na našem portalu). Anžetovo delo lahko vidite denimo v snežnih topovih v Kranjski Gori, Matic pa ima poleg vseh varilskih specializacij še licenco za varilskega inšpektorja. A njuna vizija gre mnogo dlje …

Anže Plevnik: “V mojih očeh je Katapult METAL najboljši način, da pripomorem k boljši prihodnosti sveta.”

Poleg tega, da bo in pravzaprav že je Katapult metal prostor, kjer sprejemajo najbolj nore izzive povezane s kovino, je to tudi kraj, kjer se znanje ves čas prenaša.

Anže Plevnik

Anže Plevnik je Mariborčan, ki se je, zaradi kariernih ambicij, priselil v Trbovlje. Domena magistra strojništva je nit med digitalizacijo in inovativnimi rešitvami pri delu s kovinami. Sposobnosti mladega strojnika so takoj opazili v Dewesoftu, kjer so ga povabili v svoje vrste. Ko se je pojavila priložnost in še vedno v sodelovanju z visokotehnološkim Dewesoftom, da začne samostojno, se je oprijel z obema rokama in s prešernim nasmeškom stopil v nepoznan korak. Ko ga vprašamo, kaj si v prihodnosti v Katapultu želi – je odgovor jasen. “Nikoli moja vizija ni bil denar, ampak kaj počnem.” Njegov cilj je, da v Trbovljah nastane metal center, torej prostor, kjer se bodo iskale rešitve za najbolj nemogoče projekte z najsodobnejšimi stroji in programi. “Želim nove izzive, pokazati, kaj vse je mogoče ustvariti iz kovine.”

Tako Anže kot Matic sta stopila na čelo novega podjetja, da bi premikala meje v kovinarski industriji. Da bi do skrajnosti preizkušala kaj vse je mogoče in svoje znanje potem prenašal tudi naprej.

Matic Pajk: “Naloga vseh, ki smo del Mesta Akrobatov, je pomagati pri razvoju zasavskega in slovenskega gospodarstva.”

Matic Pajk

Želja, da bi šel na svoje pri Trboveljčanu Maticu Pajku nikakor ni sveža. Korona je ambicije malce zamaknila, gradnja podjetniškega centra z jekleno vsebino pa ponovno spodbudila. Inženir z različnimi varilnimi specializacijami se s svojimi znanji odlično dopolnjuje s partnerjem. Oba na področju strojništva in kovin, a vsak v svoji mikro smeri. Tudi v Matičevi viziji je ključnega pomena, da bodo ves čas investirali v stroje nove generacije in da bo trboveljski center mesto, kjer bodo znanje prenašali eden na drugega. Zaslužek bo v prvi vrsti namenjen rasti in investicijam. “Dela pa je že sedaj več kot dovolj,” pove Matic, ki ga komaj ujamemo za nekaj minut.

Katapul metal je prostor, kjer iz vseh vrst kovine delajo – pravzaprav karkoli. Torej, če potrebujete ograjo, kovinski kos za orodje, okrasno kovinsko letvico ali skelet za delavnico …ali, če vas zanima delo na strojih za obdelavo kovin nove generacije …potem boste v Trbovljah našli točno to.

 

In čeprav so se prostori Zasavskega podjetniškega inkubatorja, ki je del evropskega projekta in sicer v lasti občine, uradno odprli šele pred slabim mesecem, pa imata Matic in Anže dela že vrh glave. Prva naročila so v procesu, pridružil se jima je še Aljaž, ki pomaga, da delo poteka nemoteno.

Novopečena podjetnika se za obstoj nimata kaj bati. Dela je dovolj, poslovanje pa že na samem začetku pozitivno. Pravzaprav so prostori že sedaj skoraj premajhni. Pred kratkim so imeli večje naročilo in inkubator je bil tako poln, pojasnita naša sogovornika, da so dobesedno plezali eden po drugem. Tako je širitev v mislih že praktično ob otvoritvi. V kratkem v Katapult METAL prihaja še nov stroj, 3D printer nove generacije – takšen, ki ga daleč naokoli ni. In ravno to je tisto, zaradi česar Maticu in Anžetu požene kri po žilah. Komaj čakata na novo “igračko”, ki bo jeklenima frajerjema iz Trbovelj omogočila, da počneta še bolj nenavadne in zahtevne projekte.

Kot rečeno sta podjetnika strokovnjaka na področju kovin in, da lahko svoje znanje izkoriščata maksimalno, gre zasluga tudi Katapultu in tehničnemu direktorju Jerneju Ženku, ki jeklena mojstra usmerja na pravo pot. Katapult nudi predvsem podporo v znanjih, ki niso neposredno povezana s kovino. Od birokracije, računovodstva, marketinga, trženja in odnosov z javnostmi. Deležna pa sta podpore tudi s strani Dewesofta in njihovih visokotehnoloških znanj ali strojev. Smisel podjetniškega inkubatorja Katapult, ki razvija na začetku omenjeno Mesto Akrobatov pa je, da vsak v tistem, kar mu gre najbolje, pomaga še drugemu. In kaj hitro se zgodi verižna reakcija in nastane Mesto Akrobatov. Kmalu več na našem portalu …

Njun trenutni projekt v sliki:

SORODNI ČLANKI:

VIDEO: Atraktivna otvoritev naznanila začetek še ene zgodbe v “dolini znanj”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Leto 2024 začeli s prenovljeno športno dvorano

Športno dvorano s 500 sedeži in šestimi garderobami so pošteno preuredili. Prenovo so konec lanskega leta počastili s koncertom radeške godbe, otroci pa na...