11.4 C
Trbovlje
nedelja, 2. oktobra 2022
ZON.siAktualnoLetos že 68 gasilskih posegov v Trbovljah

Letos že 68 gasilskih posegov v Trbovljah

Največ reševanja iz dvigal, odpiranja vrat, pomoč pri puščanju vode ter pomoči drugi službam pri reševanju.

V prvih treh mesecih letošnjega leta so gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje gasili 8 krat, pomagali v šestih prometnih nesrečah in kar 5 krat pri nesreči z nevarno snovjo.

Sicer pa so trboveljski poklicni in prostovoljni gasilci za kvalitetno opravljanje dela na intervencijah vložili precej dela v vaje in izobraževanja. Reševalci NMP Trbovlje so jih poučevali o imobilizaciji ponesrečencev, reševanju oseb v ogrožujočih stanjih, na vajah so obnavljali znanje in karakteristike posameznih prenosnih lestev, pojasnjuje Uroš Češnjevar poveljnik GZ Trbovlje. V Gasilski šoli so se udeležili vročega treninga, kjer se v za ta namen prirejenih betonskih zgradbah in sestavljenih kontejnerjih ponazarja realne situacije stanovanjskih požarov ter se tako učili tudi pravilnega vodenja več oddelkov.

Mrzel marec “omogočil” vaju reševanja na ledu

Mesec marec nam je prinesel mrzle temperature, obilico snega, s tem pa super pogoje za vajo reševanja na ledu. Vajo smo pri krepkem minusu, skupaj s PRS Trbovlje izvedli na rudniških površinahopisuje Češnjevar.

Statistično gledano je število intervencij v primerjavi z istim obdobjem lani malenkost v porastu, razlog temu vidimo predvsem v neugodnem vremenu, ki nas je zajelo v marcuobrazložijo gasilci.

V občini Trbovlje, poleg poklicne gasilske enote Gasilskega zavoda Trbovlje, delujejo še štiri prostovoljna gasilska društva: Trbovlje mesto, Čeče, Klek in Dobovec ter dva industrijska gasilska društva: Termoelektrarna ter Lafarge Cement Trbovlje.

Uroš Češnjevar

Prvi meseci v letu so namenjeni tudi občnim zborom društev, kjer pregledajo delovanje preteklega leta. Ker je letošnje leto tudi volilno so člani izvolili nova vodstva. Gasilska zveza Trbovlje v nov mandat koraka spremenjena. Dosedanjemu predsedniku Pavlu Nemetu ter poveljniku Srečku Kerinu so ob zaključku 25 letnega mandata podelili tudi častni naziv predsednika ter poveljnika Gasilske zveze Trbovlje. Dirigentsko palico nad trboveljskimi gasilci sta prevzela Tone Fakin kot predsednik ter Uroš Češnjevar kot poveljnik.

Največji takšen dogodek v Zasavju

Minuli mesec so v Trbovljah gostili državno prvenstvo v kvizu, kar je največji takšen dogodek organiziran v Zasavju. Za kvalitetno izpeljano tekmovanje se gre zahvaliti zagnanim gasilkam in gasilcem trboveljske zveze, sponzorjem, Osnovni šoli Trbovlje ter Občini Trbovlje.

Kratko poročilo prvega tromesečja pa Češnjevar zaključi: Gasilstvo je po vsem svetu najbolj spoštovanja vreden poklic. Naša skrb bo, da ta poklic negujemo in mu dodamo še pikico na i. Oko naj bo zazrto v prihodnost, toda delovati moramo za trenutek v katerem živimo sedaj. Da bo ta trenutek varen smo za vas vedno dosegljivi mi.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X