-- OGLAŠEVANJE --

Lačni in utrujeni’ iz Trbovelj v Hrastnik

-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljski plavalni klub pestijo hude težave, odkar so izgubili notranji bazen v domačem kraju.

Brez bazena ali 'normalnega' termina ne bo rezultatov

V poletnem delu sezone bo Plavalni klub Lafarge Cement, ki je v zgodovini že imel vrsto reprezentantov in rekorderjev tudi organizator Državnega prvenstva. Vse do takrat, v mrzlih dneh, pa se plavalci kot opisuje njihovo zgodbo trener Martin Rausl 'lačni in utrujeni' selijo iz Trbovelj v Hrastnik, kjer je trenutno edini zasavski notranji bazen. 'Šele po treningu, ki je omejen časovno, se lahko najedo in se  spoprimejo s šolskimi obveznostmi.' Trener je prepričan, da brez zimskega bazena ali 'normalnega termina' v prihodnje dobrih rezultatov ni pričakovati.

Neugoden termin in previsoka cena?

Pomemben naj bi bil čas, ki ga plavalci izgubijo z vožnjo, kritike vodstva kluba pa gredo tudi na račun prevelikega stroška, ki naj bi ga imeli plavalci v bazenu sosednje občine.

Na problematiko finančno neugodnih kart za mlade plavalce je opozorila tudi trboveljska občinska svetnica Alenka Forte na zadnji seji. Na to temo so se v sredini marca sestali županja Jasna Gabrič, župan Miran Jerič, trener kluba Martin Rausl in direktorica KRC-a, ki upravlja z bazenom, Valentina Moljk.

Od 2010 do 2014 stroške bazena plavalcem znižali za 80%

Na kritike kluba je direktorica KRC-a takoj odgovorila, in sicer, da so v preteklih letih naredili že precej, da bi trboveljskemu klubu omogočili treniranje v 'čim boljših razmerah'. Da so se nazadnje pred slabim letom dni dogovorili še za dodatno 23 odstotno znižanje cene. Obenem so se stroški najema bazena za klub v zadnjih štirih letih znižali za 80 odstotkov. Medtem pa so se na drugi strani, opozarja Moljkova, materialni stroški za obratovanje bazena zvišali. 'Prav tako smo jim šli v teh letih vedno nasproti tudi kar se tiče primernosti terminov in jim poskušali omogočiti kar se da kvalitetne treninge.'

Trboveljska županja je po sestanku zapisala, da se je klub uspel z upravljalci in lastniki bazena dogovoriti. Prav tako je direktorica KRC-a dejala, da je bil dosežen dogovor glede treniranja kluba na hrastniškem bazenu še naprej in da je bil po sestanku zadovoljen tudi predstavnik kluba.

Seveda smo za izjavo prosili tudi Rausla, ki pa na vprašanje, kaj so se dogovorili, odgovarja zelo kratko: 'Nič'. Drugih izjav pa trenutno ne daje.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --