0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siŠportKošarkarski klub Zagorje se je uvrstil v 3. SKL

Košarkarski klub Zagorje se je uvrstil v 3. SKL

Članska ekipa KK Zagorje si je že krog pred koncem državnega  prvenstva v 4. SKL zagotovila napredovanje v višji rang tekmovanja. Z zanesljivo zmago proti Cerkničanom so razveselili številne ljubiltelje košarke v Zagorju, predvsem pa navijaško skupino Crazy Boys, ki jim je stala ob strani skozi vso sezono. Trener ekipe Sebastjan Ponjević je imel tekom sezone številne probleme z igralskim kadrom. Že na prvi uradni tekmi v sezoni si je huje poškodoval koleno Urban Vozel, Ambrož Kajtna je celo sezono treniral v Zagorju, a mu žal matični klub iz Litije ni odobril prestopa, tako da je bila linija igralcev pod košem celo sezono zelo oslabljena.

Ostali igralci so imeli študijske in službene obveznosti, zato so jim na treningih večkrat priskočili na pomoč najboljši igralci kadetske ekipe, ki so zapolnili manjkajoča mesta. Kljub vsem težavam je bila ekipa zelo povezana, s srčno in kolektivno igro pa je prav na odločilni tekmi v sezoni navdušila navijače in se nekoliko presenetljivo uvrstila v 3. SKL. V šele tretji članski sezoni po propadu bivšega prvoligaškega kluba v letu 2009 zaradi finančnih težav, se je fantom prvič uspelo uvrstiti v ligo za prvaka, kjer so s sijajnimi igrami in nizom zmag zasedli drugo mesto in si s tem zagotovili napredovanje v višji rang tekmovanja.

Velika zasluga za ponovno obuditev košarke v Zagorju od leta  2009 gre skupini zanesenjakov, prijateljev in trenerjev, ki so začeli graditi nove temelje košarke v Zagorju. Ravno ti fantje, ki so takrat začenjali s treniranjem košarke, so sedaj med nosilci članske ekipe. Martin Kosin je bil na primer celo drugi strelec 4. SKL s povprečjem slabih 23 točk na tekmo. Na pomoč so jim priskočili še štirje fantje iz Trbovelj, kjer jim prav tako ni bilo omogočeno, da bi igrali košarko na članskem nivoju. Vse te fante smo v Zagorju vzeli za svoje, saj so duša in srce ekipe, s kapetanom Primožem Perkom na čelu.

Pošteno in predano delo z mladimi je osnova za uspeh kluba. Takšno bo vodilo in vizija kluba tudi v prihodnje. Košarkarski klub Zagorje bo še naprej igral z doma vzgojenimi igralci, v mlajših kategorijah sta za delo z mladimi poleg Kotarja odgovorna še Timi Tomažič in Blaž Bergant. Vsi ti trenerji s pomočjo staršev vzgajajo otroke v zrele in odgovorne osebnosti.

V KK Zagorje si v bodoče želimo še več tako uspešnih sezon, zmagovalnih večerov in zadovoljnih otrok. S pomočjo staršev, ki so zaenkrat največji podporniki in sponzorji kluba, nam bo SKUPAJ USPELO. Hkrati pa tudi upamo, da bo naš trud in ukvarjanje z mladimi košarkarji prepoznala tudi lokalna skupnost in nam s pomočjo finančnih sredstev omogočila še boljše nadaljnje delo.

KK Zagorje : KK Cerknica 98:53

(26:8;22:16;26:9;24:20)

KK Zagorje: Gaj Krznarič, Primož Perko, Žan Kos 17, Matija Kosin 12, Žiga Zupančič 4, Edin Husičič 6, Martin Kosin 28, Vito Štibernik 9, Črt Eberl, Mario Markotič 2, Blaž Božjak 12, Martin Grešak 8.

KK Cerknica: Anže Brlan 2, Žan Petavs 2, Miha Korošec 12, Žiga Benčan 12, Gašper Marolt 13, Tilen Zorman, Gregor Marolt 6, Vid Šparemblek 2, Matic Škrbec 4, Leonard Mišič.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na Mareli in v Rajski dolini smučarji že ta vikend

Višje vrhove je v Zasavju že dodobra pobelil sneg in kar samo od sebe se ponuja vprašanje, kam jo lahko človek mahne v domačih...
X