-- OGLAŠEVANJE --

Komunala Hrastnik prodaja “posel” upravljanja stanovanj

-- OGLAŠEVANJE --

Komunala Hrastnik resno razmišlja o prodaji dela podjetja, natančneje upravljanja stanovanj. Za uporabnike naj se ne bi pogoji spreminjali, le lastnik. 

Direktor Komunale Hrastnik, Matej Kuhar

Kot je za naš portal povedal direktor hrastniške komunale Matej Kuhar trenutno opravljajo skrben pregled dejavnosti, s katerim bodo lahko ocenili vrednost “posla”. “Naslednji korak je izločitev te dejavnosti s hčerinskim podjetjem. Prodajamo le posel, zraven bosta šla še dva zaposlena.” Po oddanih nezavezujočih ponudbah bo zdaj čas za zavezujočo ponudbo. In, če bo ta ugodna za prodajalca, bo komunala iz rok izpustila upravljanje stanovanj in se usmerila le v svoje osnovne dejavnosti.

Kaj prodaja pomeni za občane Hrastnika?

V vsakem primeru bodo zadnjo rekli na Komunali Hrastnik, kjer se za prodajo odločajo že dalj časa. Komunali stanovanjska dejavnost ni primarna, temveč izhaja iz preteklih ureditev in pripojitev še iz časov razcveta rudnika. Prav tako z njo ne ustvarjajo dobičkov, večinoma konec leta zaključijo na pozitivni nuli. Želijo pa, še doda Kuhar, da bi dejavnost ostala doma, zato bo med pogoji za novega kupca določena tudi poslovalnica v Hrastniku ter obveza, da cena in pogoji za uporabnike ostanejo enako. Najmanj toliko časa kot to dopušča zakonodaja.

V družbi Spekter, največjemu stanovanjskemu upravljalcu v Zasavju, so potrdili, da se zanimajo za prevzem oziroma nakup stanovanjske dejavnosti Komunale Hrastnik. Direktor Stanislav Sotlar preučuje pridobljene informacije in po natančnem pregledu dejavnosti v sosednji občini, bodo oddali zavezujočo ponudbo. Tako bo še v letošnjem letu znano, ali bo stanovanjsko dejavnost v Hrastniku prevzel Spekter. Seveda, ne glede na prevzem oziroma na lastnika, pa se stanovalci kadarkoli lahko odločijo in zamenjajo upravnika, če s trenutnim niso zadovoljni.

Podražitve komunalnih storitev povsod v Zasavju. Kje najprej?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --