-- OGLAŠEVANJE --

Ogrevanje v Trbovljah bo dražje, a še vedno cenejše kot …

-- OGLAŠEVANJE --

Ogrevanje v Trbovljah se je podražilo.  Položnice od januarja dalje bodo nekoliko višje, čeprav je cena še vedno nižja od regulirane cene, ki jo določa Agencija za energijo, pravijo na trboveljski komunali.

Čemu zvišanje?

»Na podražitev cen dobavljene toplote je vplivala cena energenta (zemeljskega plina), ki se je od leta 2016, ko smo nazadnje spreminjali cene, dvignila za skoraj 100 odstotkov. Odjemalcev s tem do zdaj nismo bremenili, tokrat pa smo cene morali prilagoditi.» odgovarja Katarina Prelesnik iz Komunale Trbovlje, ki še dodaja, da gre za 30 odstotni dvig cene dobavljene toplote.

Na komunali dodajajo še, da cene v Trbovljah ostajajo enake do 1. oktobra, glede na predvideno gibanje cen nafte pa v prihodnji kurilni sezoni pričakujejo znižanje cene zemeljskega plina in posledično toplotnega ogrevanja, saj energent kupujejo za eno kurilno sezono.

V Trbovljah še vedno cenejši kot v Hrastniku

Tudi primerjava s sosednjo občino Hrastnik, kjer uporabljajo isti energent ogrevanja, kaže, da je v Trbovljah ogrevanje cenejše, nas podučijo na komunali. Cena v Trbovljah znaša 59,4691 €/MWh brez davka, medtem ko v Hrastniku plačujejo 68,3485 €/MWh (cena za januar 2019).

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --