22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2Koliko otrok na čakalni listi?

Koliko otrok na čakalni listi?

Na čakalnem seznamu za vpis v vrtec je največ otrok iz Litije. Tudi okoli 20 malih Trboveljčanov bo moralo počakati na prostor v vrtcu. V Hrastniku se bodo lahko vpisali vsi otroci, v Zagorju pa je na čakalnem seznamu 6 otrok, a še vpisujejo.

V Vrtec Trbovlje je letošnje leto v primerjavi z lanskim letom vpisanih 20 otrok več, saj bodo imeli 530 otrok. “Vključeno večje število otrok nam omogoča odprtje oddelka na OŠ Alojza Hohkrauta. V vseh oddelkih imamo trenutno zasedena vsa mesta in upoštevali smo tudi sklep občinskega sveta, da se zgornji normativ poveča za dva otroka,” je povedala ravnateljica Vrtca Trbovlje Gordana Vranešič.

Letos tudi oddelek na Hohkrautovi

Vrtec Trbovlje
Vrtec Trbovlje

93 odstotkov otrok je v Vrtcu Trbovlje vključenih v dnevni program, kar pomeni njihovo vključenost do 9 ur. Na čakalnem seznamu je po besedah Vranešičeve 23 otrok (letniki 2012 – 2015), ki imajo nižje število točk: “kar pomeni, da se vsaj eden izmed staršev doma, oziroma nimajo v Trbovljah stalnega prebivališča. V primeru, da se bo do zaključka poletnih počitnic še kdo izpisal, bomo zmanjšali tudi število otrok na čakalni listi.”

V Trbovljah je organiziran tudi oddelek za otroke s posebnimi potrebami – razvojni oddelek. Ustanovljen je bil za potrebe vseh treh zasavskih občin, Litija ima svojega. V tem oddelku so še 4 mesta, ker sta vključena le 2 otroka iz Trbovelj.

Vrtec Hrastnik
Vrtec Hrastnik

V Hrastniku ni čakalnega seznama

V letošnjem šolskem letu je v Vrtec Hrastnik vpisanih 276 otrok. V primerjavi z lanskim letom je 12 otrok več. Zaenkrat so vsi vpisani otroci vključeni v skupine in ni čakalnega seznama. Polno zasedeni so oddelki 1-3. “Nekaj prostih mest je še v kombiniranih in starejših oddelkih. Ker še potekajo menjave (po enotah), prav tako tudi vpisi, povsem natančnih podatkov o številu prostih mest na posameznih enotah, še ne morem povedati,” je pojasnila ravnateljica Vrtca Hrastnik Maja Petan.

V Zagorju še vpisujejo

Vrtec Zagorje 4-1
Vrtec Zagorje

V Vrtec Zagorje je vpisanih 657 otrok, ki so razporejeni v 36 oddelkov delujočih na 8 lokacijah, poleg matičnih enot še v treh podružničnih šolah (Toneta Okrogarja – Kisovec, I. Skvarče – Čemšenik, I. Kavčiča – Mlinše. Oddelek otrok, rojenih 2016 bo v enoti Maja začel delovati 2. 1. 2017.

Trenutno imajo po podatkih Vrtca Zagorje 3 prosta mesta za otroke, rojene leta 2015 in 7 mest za otroke drugega starostnega obdobja na različnih enotah, od teh 3 v oddelku Čemšenik. Na čakalnem seznamu je 6 otrok, 5 jih dopolni 11 mesecev šele prihodnje leto, eni starši pa želijo vključitev leta 2017.

“Starši lahko še vpišejo otroke, mi pa jih bomo z veseljem sprejeli, če jim bodo ustrezala prosta mesta, ki so v različnih enotah, oziroma če bo njihova starost ustrezala prostemu mestu,” pravi ravnateljica Vrtca Zagorje Tanja Starc.

Na ‘čakanju’ 60 otrok iz Litije

vrtec Litija
Vrtec Litija

V Vrtcu Litija je v šolskem letu 2016/2017 vključenih 613 otrok. Na čakalnem seznamu je še 60 otrok, od tega 33 otrok že izpolnjuje pogoje (starost oziroma zaključena porodniška), ostali jih bodo izpolnili tekom leta. Prosta mesta imajo le v razvojnem oddelku, in sicer 3.

“Torej, imamo polne vse enote in vse oddelke. Otroci, ki so na čakalni listi, so v večini iz prvega starostnega obdobja. V primerjavi s preteklimi leti, je vpis podoben. V rednem razpisu v marcu 2014 sta se vpisala 202 otroka, v marcu 2105 se je vpisalo 210 otrok ter v letošnjem marcu 216 otrok. Število otrok, ki jih sprejmemo, je odvisno od števila otrok, ki gredo v šolo, približno toliko mest se v vrtcu tudi sprosti. Letos smo v primerjavi z letom prej lahko sprejeli manj otrok, zato je tudi otrok na čakalni listi več,” je povedala ravnateljica Vrtca Litija Lili Plaskan.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...