-- OGLAŠEVANJE --

Kljub vsem planom in projektom, šole na Polaju ne bo!

-- OGLAŠEVANJE --

Na občini zatrjujejo, “da lokacija pri Toplarni Polaj ni primerna za šolsko okolje, ni samo mnenje vodstva občine, temveč tudi različnih strokovnjakov (prostorskih načrtovalcev, delavcev oziroma strokovnjakov s področja vzgoje in izobraževanja), pristojnih za področja, ki se navezujejo na šolski okoliš in novo socializacijo in, ki poudarjajo pomembnost urbanistično primernih umestitev takšnih zahtevnih objektov v nova okolja.”

Spomnimo, pred dvema letoma v jesenskem času smo pisali o viziji občine s takratno županjo Jasno Gabrič na čelu. Na lokaciji državnih blagovnih rezerv na Polaju, ki se že več let ne uporablja in jo je trboveljska občina sedaj odkupila, naj bi zgradili sodobno šolo in vrtec. “Šolo prihodnosti” kot je projekt poimenovala Gabričeva bi naj dobili trboveljski otroci, ki so v okolišu Hohkrautove šole zraven pa bi zgradili še oddelke za vrtec, ki jih trboveljski nujno potrebuje.

Že velik paket papirjev je bil pripravljen prav za omenjeno gradnjo, a se je novi župan odločil, da ta lokacija za šolarje in malčke ni primerna. Število primernih lokacij se še ugotavlja, odgovarjajo na občini in dodajo, da se ponujajo različne možnosti. “Te so odvisne, ne samo od želja, temveč tudi potreb. Tako šolskega okoliša, kot tudi eventualne spremembe namembnosti in vključevanja izobraževalnih vsebin na lokacije, ki so primerne za novogradnje, kot tudi v že obstoječe objekte.”

Kot eno izmed možnosti občinska garnitura pod vodstvom Zorana Pozniča izpostavi možnosti premestitve in umestitve nekaterih novih programov s tega področja v že zgrajene objekte. “Vsekakor bomo napeli vse sile, da poiščemo optimalno rešitev, ki bo ponujala najboljše pogoje za razvoj in izobrazbo naših najmlajših občanov,” nam odgovorijo.

Neuradno ali kot se govorimo po mestu, naj bi povsem spremenili dolgoročno vizijo izpred nekaj let. Glasbeno šolo naj bi namesto gradnje prizidka prestavili v center, v Partizana. OŠ Tončke Čeč pa naj bi povečali v objekt glasbene šole. Kakšna bo prihodnost Hohkrautove šole in kje naj bi stal nov vrtec ostaja odprto vprašanje.

FOTO: Na tem mestu bi občina rada zgradila novo in sodobno šolo ter vrtec

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --