-- OGLAŠEVANJE --

Kisovčani bodo morali potrpeti še eno leto?

Da bi zmanjšali moteči smrad po zažgani plastiki, ki se pogosto širi po Kisovcu, so se v podjetju Kumplast zavezali, da bodo v roku enega leta namestili čistilne filtre.

-- OGLAŠEVANJE --

Za skupno mizo so se tako pred dnevi na seji sveta krajevne skupnosti Kisovec-Loke usedli tudi predstavniki podjetja Kumplast, zagorski župan in dve predstavnici junija ustanovljene Civilne iniciative Kisovec ter, tako je vsaj kazalo, uspeli doseči dogovor.

Zahtevajo vgraditev filtrov v šestih mesecih

A predstavniki Civilne iniciative so se naknadno pritožili na sprejeti sklep in zdaj zahtevajo skrajšanje roka za vgraditev filtrov na največ 6 mesecev. V Civilni iniciativi Kisovec izjav do odgovora na njihov ugovor ne dajejo, v krajevni skupnosti Kisovec-Loke, katere predsednik je Marjan Kovač, pa so nad naknadno pritožbo začudeni. Strinjajo se z vodstvom Kumplasta, da je projekt namestitve naprav za čiščenje prašnih delcev in vonjav kompleksen in zahteva svoj čas. “Komu pa naj verjamemo, če ne strokovnjakom, nam se zdi eno leto razumen rok.” Zato civilni iniciativi Kovač predlaga, naj Kumplastu predložijo strokovno mnenje, na katerega se sklicuje iniciativa.

Trenutno merijo izpuste po proizvodnih linijah

V Kumplastu trenutno potekajo meritve izpustov po posameznih proizvodnih linijah. Rezultati meritev pa bodo osnova za izbiro filtrov za čiščenje izpustov in zmanjšanje neprijetnih vonjav za 95 odstotkov. Meritve bodo tudi pokazale, kje v proizvodnji nastajajo izpusti in neprijetne vonjave. Poleg tega je direktor Kumplasta Jože Ule ponovno pozval krajane, da naj jih takoj, ko zaznajo smrad, ne glede na to, ali je to zjutraj ali ponoči, pokličejo.

SORODNI ČLANKI:

Krajanom smrdi po zažgani plastiki

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --