-- OGLAŠEVANJE --

Krajanom smrdi po zažgani plastiki

-- OGLAŠEVANJE --

Pri pešpoti ob potoku Medija v obrtni coni ter stari cesti proti Lokam se skoraj vsak dan širi smrad po zažgani plastiki, prejemajo pritožbe v krajevni skupnosti Kisovec-Loke. Zaradi motečega smradu so zato opravili meritve organskih snovi na izvoru, pri podjetju Kumplast, ki se ukvarja s proizvodnjo pohištvenega okovja in dodatkov za pohištvo iz termoplastov.

Mejne vrednosti niso presežene

Z meritvami, ki jih je je opravilo podjetje Studio okolje, so ugotovili, da ni bila presežena nobena od mejnih vrednosti, so pa bile vse izmerjene vrednosti benzena, toluena, etilbenzena in ksilenov nekoliko povišane.

“Od podjetja tako ne moremo zahtevati kakršnikoli sprememb, je pa dogovorjeno, da se bodo občinske strokovne službe usedle z direktorjem Kumplasta in se pogovorile, kaj bi se dalo storiti,” pravi predsednik sveta krajevne skupnosti Kisovec-Loke Marjan Kovač.

Studio okolje, Terenske meritve neprijetnih vonjav pri Kumplastu.

Smrad, motnja v kakovosti življenja

Na sejah sveta krajevne skupnosti so tematiko obravnavali že večkrat, ene se je je udeležil tudi direktor Kumplasta Jože Ule, bil je kooperativen in pripravljen odpreti vrata, poudaril je, da imajo vsi zaposleni redne zdravstvene preglede in pri nikomur ni zdravstvenih posledic zaradi dela, ki ga opravljajo, je povedal Kovač.

Na krajevni skupnosti so pridobili tudi mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kjer pravijo, da so neprijetne vonjave velika motnja v kakovosti življenja na določenem območju, četudi nimajo neposrednega škodljivega vpliva na zdravje izpostavljenih.  “Neprijetne vonjave v Kisovcu so posledica številnih ogljikovodikov, ki nastajajo v proizvodnih procesih tamkajšnjega obrata. Zaradi povišanih koncentracij neprijetnih vonjav in plinov BTX odsvetujemo zadrževanje v neposredni bližini emisijskega vira.”

Kumplast

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --