today-is-a-good-day
10.3 C
Trbovlje
petek, 1. marca 2024
ZON.siAktualnoKaj spada pod 6 milijonov evrov - investiranih v trboveljsko bolnišnico?

Kaj spada pod 6 milijonov evrov – investiranih v trboveljsko bolnišnico?

Prihaja nov CT, poteka celotna prenova gastrokolonoskopije, v letošnjem letu pa si želijo še posodobiti kuhinjo, prenoviti ginekološko porodni oddelek in z najsodobnejšo tehnologijo opremiti dve operacijski dvorani. V bolnišnici, ki jo letno obišče okoli 70.000 bolnikov, naj bi, po besedah direktorja Metoda Kurenta, v tem letu okoli 6 milijonov evrov namenili v izboljšave prostorov in opreme.

Nov CT in prenovljen gastro oddelek že v prvi polovici leta

Otvoritev novega rentgena leta 2023

Meseca aprila ali pa vsaj takoj po prvomajskih praznikih naj bi svojemu namenu predali nov CT, odvisno je predvsem od dobave naprave v Slovenijo, pove direktor, ki trenutno bdi tudi nad prenovo gastrokolonoskopije, torej oddelka, ki bi moral biti prenovljen že pred desetletjem. Investicija začeta v decembru je približno na polovici, z deli naj bi zaključili marca.

Več o novem rentgenu: »Uspeli smo tisto, kar so se trudili že od 2018.« – TUKAJ!

Da pacienti niso bili prikrajšani so v SB Trbovlje poskrbeli z nadomestnim prostorom. Ko bo oddelek prenovljen pride tudi nova zdravnica, ki zaključuje specializacijo. »Nato bosta delali dve ambulanti v polnem obsegu in bomo v 10 mesecih presegli ekonomijo dela prejšnjega leta,« zadovoljno pojasni Kurent.

Bo ministrstvo pravočasno potrdilo prenovo kuhinje, da bodo z deli pričeli že letos?

Velike upe trboveljski direktor polaga tudi v posluh ministrstva za prenovo kuhinje. Ta bo stala okoli 2 milijona evrov, mogoče pa jo je izvesti le v poletnih mesecih, ko si bolnišnica lahko pomaga s kuhinjo Vrtca Trbovlje, ki je le korak oddaljena od bolnišnice. Nekaj manj kot 2 milijona evrov naj bi namenili še ginekološko porodnemu oddelku. Oddelek, ki se za prenovo bori že leta, naj bi v letošnjem letu morda le dočakal popolno preobrazbo.

Zadnja, a nikakor najmanj pomembna, bo prenova dveh operacijskih dvoran, kjer bodo uredili hlajenje, prezračevanje in dodali najmodernejšo opremo.

Še vedno pa velik problem bolnišnice v Trbovljah ostaja parkirišče. Gradnji garažne hiše država ni naklonjena, zato bodo rešitve morali iskati drugje. Kmalu več na ZON.si.

Gradnja prve parkirne hiše pri bolnici bi se lahko pričela še v tem letu

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...