-- OGLAŠEVANJE --

Gradnja prve parkirne hiše pri bolnici bi se lahko pričela še v tem letu

-- OGLAŠEVANJE --

Če bo Ministrstvo za zdravje dalo zeleno luč, se bo gradnja prve garažne hiše pri Splošni bolnišnici Trbovlje (SBT) lahko pričela že letos in bi bila postavljena v prihodnjem letu, ko bi lahko pričeli projektirati še drugo. Skupaj bi tako na območju bolnišnice pridobili okoli 300 parkirnih mest, morda celo tudi za občane za parkiranje v nočnem času, ko zaposleni v upravi SBT parkirnih mest ne zasedajo. 

Osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta je tako že pripravljen, trenutno do konca tedna še poteka javna razgrnitev in možnost oddajanja pripomb in mnenj. Prav tako so že pripravljeni tudi projekti, je povedal direktor SBT Metod Kurent, ki bo morda odgovor ministrstva dobil že na sestanku 17. avgusta. Vprašanje je, ali bo ministrstvo sofinanciralo investicije v infrastrukturo, je povedal Kurent, sicer pa bodo iskali možnosti za javno-zasebno partnerstvo in evropska sredstva. Končni odgovor ministrstva bo zagotovo znan septembra, pričakuje Kurent, in če bo šlo vse po načrtih, bi z gradnjo prve garažne hiše lahko pričeli v zadnjem kvartalu leta, druge pa prihodnje leto, tako da bi do leta 2024 pridobili nova parkirna mesta za paciente, svojce in zaposlene v bolnišnici.

Prvo parkirno hišo bi lahko pričeli graditi že jeseni.

Prioriteta je tudi samooskrba pri rabi energije

Odprte pa so tudi možnosti za tako imenovani “sharing” sistem parkiranja tudi za občane, in sicer v nočnem času oziroma, ko uprava bolnišnice ne deluje, je še povedal Kurent o načrtih gradnje parkirnih hiš, ki bosta umeščeni na brežini med bolnico in vrtcem Pikapolonica.

Pomemben del investicije v garažni hiši bo sicer tudi vgradnja fotonapetostnih modulov na strehah garažnih hiš, s čimer bi bolnišnica, ki je velik porabnik električne in toplotne energije, optimizirala rabo energije in se distancirala od Komunale Trbovlje ter visokih cen ogrevanja, je še povedal Kurent in poudaril, da je trenutno to njihova prioriteta pred sicer prav tako načrtovanim helioportom. Če bi ga namreč postavili na strehi bolnišnici, bi to pomenilo nekaj milijonov evrov investicije, kar za tako majhno občino ni realen projekt, zato bo lokacija helioporta zaenkrat ostala nespremenjena, je še pojasnil Kurent.

SORODNI ČLANKI:

Kurent: “To bo izziv, sem si mislil in glede na to, da sem po srcu Trboveljčan, sem se vrgel v papirje in začel raziskovati.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --