-- OGLAŠEVANJE --

Kaj je o zasavskih poslancih razkril Parlameter

S spletnim orodjem Parlameter smo preverili, kako dejavni so zasavski poslanci v državnem zboru in katerim temam posvečajo največ časa.

-- OGLAŠEVANJE --

Najzgovornejši zasavski poslanec

Luka Mesec (ZL) je v svojem mandatu izgovoril že 387.059 besed, v povprečju ima 5 govorov na sejo. Na sejah DZ je prisoten 89 %, na glasovanjih sej DZ pa 77 %, kar je nekoliko manj od povprečja. Največkrat je izrekel besede transmaščoba, Cinven in borznoposredniška hiša. Na novembrskih sejah pa se je spomnil tudi na Zasavje, izpostavil je pomanjkanje zdravnikov v trboveljski bolnišnici in predor skozi Prebold.

parlameter2
Vir: Parlameter

Vojko Šergan (SMC) zaznamujejo besede LEADER program, agroživilski in podeželski, med večkrat izgovorjenimi besedami je tudi Zasavje. V parlamentu je izgovorila 70.484 besed. Na sejah je nadpovprečno pogosto, kar 97 % prisotna; na glasovanjih sej pa 98 % prisotna.

Grošelj Košnikova največkrat o sproščanju

Irena Grošelj Košnik (SMC) je na sejah DZ prisotna 87 %, na glasovanjih pa 82 %. Izrekla je 28.658 besed, kar je precej manj od povprečja, ki znaša 169.281 besed. Največkrat je izgovorila besede sproščanje, dedovanje in živilo.

Marjana Dolinška (SMC) zaznamujejo besede megavaten, TET in moped, sledita Zasavje in Trbovlje. Na sejah je prisoten 97 %, na glasovanjih 87 %, v tem času je izgovoril 48.333 besed, povprečno se na sejo oglasi trikrat.

parlameter1
Vir: Parlameter

Hršak izstopa z nadpovprečno raznolikostjo besedišča

ivan_hrsak
Ivan Hršak

Ivan Hršak (DeSUS) je v parlamentu največkrat omenil XV. vseslovensko srečanje, besedo Gorazd Žmavc in dimnikar, med deseterico najpogostejših sta tudi Hrastnik in Zasavje. V tem mandatu je izgovoril 38.398 besed, na sejo se oglasi v povprečju šestkrat. Izstopa z nadpovprečno raznolikostjo besedišča. Tako na sejah kot na glasovanjih je nadpovprečno prisoten, 94 oziroma 90 %.

Parlameter, ki so ga razvili na inštitutu Danes je nov dan, je orodje, ki z analizo glasovanj in transkriptov nastopov olajša spremljanje dela v državnem zboru. Uporabniki lahko najdejo informacije o zadnjih aktivnostih katerega koli poslanca ali poslanke, pa tudi raznolike analize njihovega besedišča.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj lahko predlagate bodoče nagrajence

Priznanja Občine Zagorje ob Savi se ob avgustovskem občinskem prazniku podeljujejo posameznikom, podjetjem, zavodom, organizacijam ter društvom, ki so s svojim delom pomembno prispevali...
-- OGLAŠEVANJE --