4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoJanez Janša na "raufnk" ja, pred medije ne

Janez Janša na “raufnk” ja, pred medije ne

Po tem, ko se je predsednik vlade Janez Janša v sklopu vladnega obiska že včeraj mudil v Zasavju in splezal na najvišjo zasavsko atrakcijo – trboveljski dimnik, se izjavam za medije očitno izogiba. 

Na vprašanja ne bo odgovarjal, govoril bo le na odru

Vlada ob poslanem urniku (očitno) pozabila kam prihaja.

Več kot 100 lokacij bo danes obredla aktualna vlada in vsi ministri ali sekretarji so na voljo tudi za vprašanja oziroma izjave medijem. Razen šefa vseh, torej premierja Janeza Janše. Obrnili smo se na kabinet predsednika vlade s prošnjo, da bi predsednik podal izjavo za naš medij, torej za vse Zasavke in Zasavce. Glede na to, da gre za regijski obisk, smo pričakovali pozitiven odziv. A smo se zmotili.

V njegovem kabinetu so se lepo zahvalili za našo prošnjo in nas po “piarovsko” usmerili na javno tribuno, kjer bo premier v Delavskem domu v Trbovljah ob 19. uri govoril o izzivih regije.

Poslanec Siter: “Vlada je v preteklih 18 mesecih ignorirala Zasavje.”

V Trbovljah zaprte ulice, v pripravah na vladni obisk.

Zato prav nič ne preseneča dejstvo, da se po socialnih omrežjih poziva k protestom in odstopu premierja Janeza Janše. “Vlada je v preteklih 18 mesecih ignorirala Zasavje. V stopnji brezposelnosti in kroničnih obolenjih v Zasavju še vedno prednjačimo, beg možganov je pri nas najhitrejši, okoljska vprašanja ostajajo odprta. Vprašanje sanacije in monitoringa degradiranih površin Rudnka Trbovlje-Hrastnik prav tako. Epidemija je stiske ljudi v Zasavju le poglobila, a vlada ostaja tiho,” je zapisal poslanec Levice Primož Siter, ki je povabilo na regijskem obisku odklonil in sporočil, da se bo z drugimi članicami in člani pokrajinskega odbora Levica Zasavje udeležil protivladnega protesta, ki ga pripravlja civilna družba.

Janša je danes že obiskal litijskega župana Francija Rokavca, naslednji na vrsti je zagorski župan Matjaž Švagan. Na urniku regijskega obiska ima predsednik predviden še obisk podjetja Skitti, AHAC, Dewesoft ter Katapult in na koncu se bo tik pred tribuno v delavskem domu srečal še s trboveljsko županjo Jasno Gabrič.

2x krožišče v Hrastniku, letos rušenje ob cesti na Dolu

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...