-- OGLAŠEVANJE --

Izzivi novega mandata: Dokončanje enote Smrkci in odločitev o prihodnosti vrtca v Kisovcu

-- OGLAŠEVANJE --

Na nedavni seji občinskega sveta Občine Zagorje so občinski svetniki soglasno izrekli pozitivno mnenje h kandidaturi Darje Rakovič, sicer edine kandidatke za ravnateljico Vrtca Zagorje. S tem pa imenovanje v naslednji mandat še ni dokončno, saj sta soglasji k imenovanju dala vzgojiteljski zbor in občinski svet, potrebna pa je še pritrdilna odločitev sveta staršev.

Razkrila načrte za nov mandat

Darja Rakovič

Dosedanja ravnateljica Darja Rakovič pravi, da bo v primeru potrditve in izvolitve nadaljevala z načinom vodenja, kakršnega je obirala do sedaj, z ozirom tudi na okoliščine, katerim je celotna država izpostavljena zaradi koronavirusne situacije.

“Če bi bilo odvisno samo od ravnatelja, bi bila enota Smrkci že dokončana,” pravi Rakovičeva, ki omenja, da so sedaj na potezi država z razpisi ter tudi ustanoviteljica (Občina Zagorje), ki v deležih sofinancirata nujne investicijske in vzdrževalne projekte. Enota Smrkci projektna dokumentacija je pripravljena; gre za končanje dela stavbe, v kateri že delujejo – po zaključenih delih pa bodo pridobili dodatne igralnice, telovadnico in spremljevalne prostore (zbornica, senzorna soba, prostor za organizatorja prehrane in za vodjo zdravstveno-higienskega režima).

Resni pogovori potekajo tudi na temo Enote Ciciban v Kisovcu, v okviru katere trije oddelki delujejo v matični enoti, dva pa v prostorih PŠ Kisovec. “Tu bo potrebno sprejeli ali eno ali drugo odločitev”, je jasna: “Adaptacija obstoječih prostorov ali izgradnja novih prostorov vrtca.”

Vrtec danes

V Vrtcu Zagorje imajo na seznamu 133 zaposlenih, katerih pa je realno pravzaprav 116 – razliko predstavljajo uslužbenci, ki nadomeščajo tiste, ki so porodniško(starševsko varstvo)/bolniško odsotni. V letošnjem vrtčevskem letu pričakujejo maksimalno 692 otrok. “Sedaj imamo 37 oddelkov, od teh je en polovični, za katerega pa pričakujemo, da bo s 1. oktobrom ali 1. novembrom postal polno zapolnjen,” opisuje Darja Rakovič.

Izvoljena kandidatka naj bi po zdajšnjih informacijah nastopila novo mandatno obdobje s 13. decembrom.

SORODNI ČLANKI:

Starčeva predaja ravnateljski stol

 

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --