-- OGLAŠEVANJE --

Izredni dogodek v Trbovljah, črna voda dere iz drajeršohta. Kdo bo prišel?

-- OGLAŠEVANJE --

Pred dvema mesecema smo ogorčeno pisali, kako država spet brezskrbno gleda na Zasavje. Močno degradirana regija zaradi dvestoletnega izkopavanja, ki je pravzaprav dolga leta pošteno napajalo državo, je zdaj nepomembna in pozabljena.

Če se karkoli zgodi …

Separacija RTH, 2020

Če se karkoli zgodi na območju nad kilometri izkopanih podzemnih rovov, še vedno ni nikogar, ki bo za to poskrbel. Pravijo sicer, da se občani ob morebitnih izrednih dogodkih povezanih z rudniško preteklostjo, lahko obrnejo na Premogovnik Velenje. Ti pa najprej še niso sklenili dogovora z lokalci. Torej, kako bo služba iz Velenja vedela kam naj pride, če bo – dajmo primer – klicala Stanka iz Kurje vasi, da je videla da na Ajnzerju kar v potokih teče črna voda vse do industrijske ceste. In tudi, kdo je tisti, ki bo odšel na kraj in koliko časa se bo vozil iz Velenja?

Pred dobrim tednom so pogodbo za izvajanja monitoringa med državo in velenjskimi rudarji le podpisali. Vsaj to. Zdaj se morajo Velenjčani dogovoriti z Zasavci. Dogovori so v teku, pravijo v Premogovniku Velenje, kjer obljubljajo, da bosta monitoring in sanacija potekala skladno z rudarskim projektom in s programom izvajanja monitoringa.

RTH izbrisan še letos

Poleg monitoringa bodo Velenjčani morali poskrbeti tudi za vzdrževanje jamskih objektov in izvajati nujna in vzdrževalna dela. Medtem je RTH še vedno v postopku likvidacije, in kot pravijo na Ministrstvu za naravne vire in prostor, postopki glede rudniške družbe naj bi bili zaključeni v začetku druge polovice letošnjega leta.

Če se danes udre zemlja, izbruhne voda iz rova …ni nikogar, ki to spremlja in bo za to poskrbel

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --