21.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoHrastničani obiskovali "brate" iz Raške

Hrastničani obiskovali “brate” iz Raške

V mesecu juliju, ko je občina Hrastnik praznovala občinski praznik, so se praznovanju pridružili tudi prijatelji iz pobratene občine Raška (Hrastnik je s srbskim mestom Raška pobraten že vse od leta 1974). Delegacija iz Raške je v Hrastniku ostala nekaj dni, čas pa so poleg osrednje občinske proslave izkoristili tudi za obisk festivala Kamerat. Takrat je padla obljuba, da Hrastničani obisk vrnejo in dogovora so se držali.

Konec prejšnjega tedna so tako na obisk ob občinskem prazniku v Raško odšli župan občine Hrastnik Marko Funkl, vodja Oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve Suzana Venko ter ravnateljica OŠ NHR Hrastnik Polona Dolanc.

Delegacija je v Raški preživela tri dni, v tem času pa so se v Galeriji centra za kulturo Gradac udeležili predstavitve monofotografije dr. Radoslava Pavlovića in predstavitve knjige Radoslava Ratka Novkovića »Nema više« ter obiskali spominsko sobo Milunke Savić. V soboto, na dan občine Raška so imeli čas sodelovati na prireditvi »Gradu na dar« na mestnem trgu, kjer so se predstavila različna kulturna in športna društva ter ponudniki lokalnih izdelkov, popoldan pa še slavnostne seje v dvorani raškega kulturnega doma.

Pred petimi leti je v Račko šla bistveno večja “delegacija”. Rudarska godba Hrastnik je namreč marširala po srbskih ulicah – Več TUKAJ!

Tridnevni obisk je zahvaljujoč čudovitim ljudem Raške kar prehitro minil, so v en glas povedali hrastniški obiskovalci. Župan občine Raška Ignjat Rakitić je skupaj z ekipo poskrbel za izjemno gostoljubje, ki bo županu in celotni delegaciji še dolgo ostala v lepem spominu.

Raška na obisku v Hrastniku

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zaprtje hrastniškega bazena letos 3 tedne prej kot ponavadi

Bazen Hrastnik, ki deluje pod okriljem javnega zavoda KRC Hrastnik, bo letos - iz več razlogov - svoja vrata zaprl predčasno.  Tokrat bo bazen zaprt...
X