-- OGLAŠEVANJE --

S 600 kilogrami inštrumentov po Srbiji

-- OGLAŠEVANJE --

Rudarska godba iz Hrastnika je opravila tridnevno gostovanje v pobrateni občini Raška.

Godbeniki so z nabito polnim avtobusom, v katerega jim je uspelo spraviti vso prtljago in 600 kilogramov inštrumentov, na pot odšli v sredo v poznih popoldanskih urah. Po trinajstih urah so prispeli v Raško, kjer so se srečali z predstavnico občine in dvema predstavnicama njihovega mladinskega centra, ki sta godbenikom razkazali mesto Raška, lokalne znamenitosti in zgodovino Raške ter jih peljali na ogled smučišča Kopaonik.

Korakali po ulicah Raške

Med pogovorom z gostiteljicama smo presenečeni ugotovili, da v Srbiji godbeništvo ni razvito v takšnem razmahu kot v Sloveniji. Raška, na primer je imela v 60-ih letih prejšnjega stoletja vojaško godbo, ki pa ni dolgo delovala.

Delovni program godbe pa je bil sledeč, v petek smo imeli zabavni koncert pred domom kulture, na katerem so se tudi malo z zamudo pridružili predstavniki občine Hrastnik. Naslednji dan je sledilo korakanje po ulicah Raške ter krajši program z koračnicami ob njihovemu dnevu občine. Vendar pa tudi soproge nekaterih godbenikov niso stale križem rok ob strani. Napravljene v slovenske narodne noše (primorsko, gorenjsko in prekmursko) so publiki ponujale v pokušino najbolj znano slovensko dobroto, potico.

Zaigrali tudi ob zmagi košarkarjev

V popoldanski urah je sledil piknik ob Semeteškem jezeru, kjer je godbo uradno sprejel tudi župan občine Raška. Po prijetnem druženju z gosti ter godbo pa je pozna večerna ura naznanila odhod proti Sloveniji. Seveda pa je ob vsem uradnem direndaju potrebno povedati, da so godbeniki samoiniciativno igrali tudi ob zmagi košarkarjev Slovenije nad Španijo, kot tudi zmagi Srbije nad Rusijo. Finale pa so si raje ogledali doma.

PF

Fotogalerija:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

GLASUJTE: Ali smo Zasavci nogometni navijači ali nas to ne zanima?

Zanima nas, ali boste spremljali tekmo prvenstva med Slovenijo in Anglijo, ki bo odločala o prihodnosti domačih navijačev?
-- OGLAŠEVANJE --