15.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. septembra 2022
ZON.siAktualnoŠOKANTNO: Korona dodatek vsem, le zaposleni v trboveljski bolnišnici še od oktobra...

ŠOKANTNO: Korona dodatek vsem, le zaposleni v trboveljski bolnišnici še od oktobra brez

Na nas so se obrnili zaposleni v Splošni bolnišnici Trbovlje, saj od drugega vala niso prejeli nobenega korona dodatka. Niti za mesec oktober, kaj šele za kasnejše mesece. Prejela ga niso niti tisti, ki dnevno delajo v najbolj rizičnem okolju, torej na covid oddelkih.
Po pojasnilo smo se najprej obrnili na direktorico SBT Romano Martinčič, ki pravi, da zaposleni dodatka niso prejeli, ker bolnica kljub izstavljenim zahtevkom s strani države ni prejela še niti centa. Obljublja, da bodo za prvi mesec epidemije dodatke izplačali v teh dneh, za ostale mesece bodo počakali na nakazila države. “Zneski niso majhni in bolnišnica nima denarja, da bi jih lahko založila. Ko prejmemo nakazila, bomo izplačali vse dodatke.” še doda.

Na ministrstvu so “prerazporejali” sredstva

In res je na celi črti pogrnila država. Po več dnevih molka resornega ministrstva in Vlade, so nam danes iz Ministrstva za zdravje odgovorili, da so račune že obravnavali. Plačani pa naj bi bili predvidoma v naslednjem tednu, “saj smo v tem tednu prejeli prerazporeditev pravice porabe sredstev s strani MF (op.a. Ministrstva za finance), upoštevaje predhodno soglasje Vlade RS”
Zaposleni v zdravstvu, prav tisti, katerim na čast so po prvem valu slovenski zračni prostor preletavala letala, so sicer stoično čakali prve mesece, v četrtem mesecu po epidemiji, ko so bili izplačani nešteti drugi transferji iz protiokoronskih paketov, pa imajo dovolj.
“Ne sodimo o smiselnosti ostalih izplačanih transferjev, smo pa ogorčeni, da smo ravno tisti, ki dnevno delamo s covid pacienti v pajacih, dvojnih rokavicah, vizirjih in vso ostalo zaščitno opremo, prav zadnji, ki bomo, če sploh bomo dobili kar so nam tako glasno obljubljali” jezno pove ena od zaposlenih. Druga sogovornica, ki se poimensko ne želi izpostavljati, pravi: “Nekaj časa mi je bilo smešno, ko so mi prijatelji iz gospodarstva in tudi drugih javnih služb govorili o prejetih dodatkih. Češ, spet bomo tazadnji. A po več mesecih neplačevanja me skrbi, ali bomo to kar nam pripada sploh dobili.” 
Zaposleni v trboveljski bolnišnici niso dobili ne obvestila, ne pojasnila, zakaj še niti za prvi mesec niso dobili izplačanega dodatka. Ena od sester je ob tem še povedala, da bi pričakovala da ob vseh velikih obljubah zdravstvu, ki se v prvi bojni liniji bori z virusom, bi morali zdravstveni delavci biti prvi, ki bi dodatek za delo v covid razmerah tudi dobili.
- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljski policisti v soboto, zaradi alkohola, pobrali 3 vozniška dovoljenja

Policisti v Zasavju so v minulem vikendu poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi: - v petek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno...
X