22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Sramotno katastrofalno stanje pokopališča

FOTO: Sramotno katastrofalno stanje pokopališča

Obnova pokopališča na Dragi še vedno daleč od realizacije.

Kot kaže, pokopališče v kratkem še ne bo dočakalo svoje obnove, prav tako ne obzidje okrog njega.

Gregor Pajić je opozoril na slabo stanje pokopališča
Gregor Pajić je opozoril na slabo stanje pokopališča

Občinski svetnik Gregor Pajić je na seji občinskega sveta prejšnji teden znova opomnil na problem pokopališča na Dragi. Pokopališče je v precej slabem stanju in nujno potrebno obnove. Obnovi naj se vsaj obzidje okrog njega, je še dodal Pajić.

Problem (ne)lastništva, cerkev menda nima denarja

Občina je prejela odgovor s strani lastnika zemljišča – cerkve, v katerem so zapisali, da cerkev sredstev, ki bi jih lahko vložili v infrastrukturo, nima in jih ne bo zmožna zagotoviti niti v prihodnje.

V prihodnosti bo torej sklican sestanek z vodstvom cerkvene oblasti, da se začne pogovor o vlaganjih v investicijo. Občina oziroma Komunalno stanovanjsko podjetje Hrastnik ima v zvezi s pokopališčem zgolj vlogo upravitelja, je poudaril Tomaž Sihur s hrastniške občine.

Brez sistema najemnin

Tomaž Sihur, vodja oddelka za prostor, okolje in gospodarske javne službe na Občini Hrastnik
Tomaž Sihur, vodja oddelka za prostor, okolje in gospodarske javne službe

Tudi na občini Hrastnik se strinjajo, da je stanje pokopališča res slabo, ter da je dogovor s cerkvijo zato nujno potreben. Pokopališče na Dragi niti nima vzpostavljenega sistema najemnin, kakor ga ima pokopališče na Dolu in vsa ostala pokopališča, s katerimi Občina upravlja. Takoj, ko bo takšen sistem vzpostavljen, bo mogoče določiti tudi deleže investicijskih sredstev, je pojasnil Sihur.

Večslojni problem

“Pokopališče je res v žalostnem stanju in neurejeno. Obzidje in cerkev pa dobesedno že razpadata. Poleg vsega je še težko dostopno, parkirnega prostora je le za avto ali dva”, situacijo opiše naključni mimoidoči.

Fotogalerija:

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...