31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Sodoben 112 Center kmalu v Trbovljah

FOTO: Sodoben 112 Center kmalu v Trbovljah

“Veseli smo, da je pogodba za izvajanje investicije ureditve prostorov Regijskega centra za obveščanje Trbovlje, kjer sprejemajo in obdelujejo klice v sili na telefonsko številko 112, med Občino Trbovlje, Ministrstvom za obrambo ter izvajalcem Gipin, d.o.o. že podpisana, ter, da se bodo v tem tednu začela dela” navdušeno poročajo na trboveljski občini.

Že po prvih preureditvah trboveljskega gasilskega doma na Savinjski, so načrtovalci upoštevali, da bi na tem mestu stal sodoben reševalni center, ki bi povezoval vse nujne in reševalne službe. Prostori Centra 112 se bodo nahajali v prvem nadstropju centra za zaščito in reševanje Trbovlje (CZR Trbovlje) in bodo, kot rečeno, skladno s prenovljenimi gasilskimi prostori dopolnjevali celoto – sodobno opremljenega CZR Trbovlje. Dela bodo potekala predvidoma do konca julija letos.

Center 112 bo zajemal sodobno opremljen operativni prostor, kuhinjo oziroma jedilnico in ostale prostore. Investicija ureditve prostorov Regijskega centra za obveščanje 112 bo pomembno prispevala k boljšim pogojem za delo operaterjev po sodobnih standardih. Vrednost celotne investicije znaša več kot 146.000 evrov.

VIDEO in FOTO: Vpogled v korenito prenovo doma trboveljskih gasilcev

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...