31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoVIDEO in FOTO: Vpogled v korenito prenovo doma trboveljskih gasilcev

VIDEO in FOTO: Vpogled v korenito prenovo doma trboveljskih gasilcev

Dom v Trbovljah je bil dotrajan in potreben korenite prenove. Veliko so postorili v zadnjem letu, pa jih vseeno še čaka nekaj dela. V spodnjem videu pa si lahko ogledate, kakšen je in kaj vse ima gasilski dom po prenovi.

Županja Jasna Gabrič je ob otvoritvi povedala, da je šlo za korenito prenovo, ki je ta dom ni bil delež od leta 1966. Prva faza prenove je znašala 300 tisoč evrov, zajeten del je pripadel prenovi tehnologije in računalniške opreme. Druga faza ne bo v prihodnjem letu, kot je bilo sprva predvideno, ampak se obetata dve gasilski vozili. Eno bodo kupili še letos, drugo pa prihodnje leto. Skupen znesek zanju pa bo okoli pol milijona evrov.

Prenova gasilskih prostorov naj bi se nadaljevala v leti 2022, ko se bodo lotili še garaže in garderob, obenem pa dozidali še prizidek, kjer bo prostor za višja vozila, kot je gasilska lestev. Čisto na koncu sledi še fasada stavbe.

Gasilski dom postavlja Center za zaščito in reševanje. In kot je povedal predsednik PGD Trbovlje-mesto Marko Zaletel: “Novi prostori tako zagotavljajo kapacitete za vodenje večjih intervencij, vzdrževanje ustrezne prishofizične pripravljenosti ter odlične pogoje za vsakodnevne delo zaposlenih in prostovoljnih gasilcev. Ponosni smo predvsem na novo dežurno sobo, ki podpira vodenje večjih intervencij s sodobno informacijsko tehnologijo, od radijske konzole, telefonske centrale in nadzorno operativnega centra, ki iz ene točke omogoča upravljanje z objektom in vodenjem enot na terenu, do sodobnega in moderno opremljenega fitnesa, kjer operativni gasilci skrbijo za dobro psihofizično pripravljenost.”

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...