12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Se še spomnite?

FOTO: Se še spomnite?

Vse od davnega leta 1961 je v objektu na naslovu Grajska pot 3 v Hrastniku oziroma v tako imenovani Pečnikovi vili deloval vrtec Čenča, ki je bil leta 2003 ukinjen zaradi premajhnega števila vpisanih otrok.

Dolgoletni postopki

Objekt in zemljišče sta postala predmet denacionalizacijskega postopka, ki je trajal preko 10 let. Nejasna lastniška razmerja in zaznamba v zemljiški knjigi o prepovedi razpolaganja z nepremičninami sta bila razloga, da občina ni vlagala v objekt, pojasnjujejo na Občini Hrastnik. Ta je bil večkrat tarča vandalizma, prav tako pa ga, kljub izkazanemu interesu, ni bilo mogoče prodati. Po dolgotrajnem denacionalizacijskem postopku je občina Hrastnik leta 2013 le postala lastnica objekta, a zemljišče okrog njega ostaja v lasti države.

Načrti za prihodnost

Postopki prenosa lastništva na občino Hrastnik in vpisa zemljišča v zemljiško knjigo, še niso končani. Po končanih postopkih bo na občini opravljen temeljit razmislek o nadaljnji funkciji objekta, vsekakor pa je opcija tudi odprodaja, o čemer bo odločal občinski svet.

Fotogalerija:

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...