5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Prostovoljci zavihali rokave, škoda še večja, kot je kazalo

FOTO: Prostovoljci zavihali rokave, škoda še večja, kot je kazalo

S čiščenjem in odstranjevanjem strehe s hiše, ki je zagorela v nedavnem požaru na Prečni poti v Zagorju, so družini Jerman danes z zavihanimi rokavi na pomoč priskočili prostovoljci zagorskega Rdečega križa. V sodelovanju s krovci bodo odstranili uničene strešnike, a dela še ne bo kmalu zmanjkalo.

Še jim lahko pomagate

Na računu Rdečega križa Zagorje se je do danes za pomoč Jermanovim zbralo okoli 400 evrov. Zaprosili so tudi za 1.000 evrov pomoči iz sklada Rdečega križa Slovenije. Za novo streho na hiši Jermanovih pa bodo sredstva zbirali še en mesec, je povedala Štefka Suša iz zagorskega Rdečega križa. Sredstva namenjena Jermanovim lahko nakažete na:
RKS-OZ Zagorje ob Savi, Cesta zmage 7, 1410 Zagorje ob Savi, TRR: SI56 0233 8001 2012 282 (NLB d.d.), sklic: SI00 01-2017, koda namena: CHAR.

Škoda še večja, kot je sprva kazalo

Po besedah Jerneje Jerman se je izkazalo, da je škoda na hiši, katere lastnik je njen oče, Franc Jerman, še večja, kot so pokazale prve ocene.

Za novo streho bodo po predračunu morali plačati 13.000 evrov, za fasado 4.000 do 5.000 evrov, za beljenje sten upajo, da bodo prejeli material in pomoč prostovoljcev, sicer jih bo beljenje stalo še okoli 2.000 do 3.000 evrov. Od zavarovalnice ne bodo dobili ničesar, saj hiše niso imeli zavarovane.

Bivalni prostor, poln saj, jim je s stroji očistil čistilni servis, čaka jih še beljenje sten, ki so prav tako čisto počrnele, da bosta starša v njih spet bivala. Obnova fasade, najbrž bo le delna, pa bo morala počakati do spomladi, ko se bo otoplilo, pravi Jerneja.

Fotogalerija:

 

SORODNI ČLANKI:

Zasavci! Potrebujejo vašo pomoč

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...