-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Podrtija sredi mesta

Da najdeš prosto parkirno mesto na Dolu je že skoraj redkost, če pa ti potem na avto ne pade še kakšen strešnik, imaš pa že res srečo.

-- OGLAŠEVANJE --

Sredi urejenega mestnega jedra na Dolu stoji star, razpadajoč objekt, tako imenovana Dolančeva hiša, ki je v zelo slabem stanju.

Janez Kraner
Janez Kraner

Omet odpada, okna so preraščena s trnjem. Lansko zimo so s strehe odpadali strešniki in poškodovali nekaj avtomobilov, je situacijo opisala Vojka Povše Krasnik na zadnji občinski seji.

Hiša je bila sicer odkupljena že ob smrti lastnika, ko jo je občina kupila z namenom zgraditve poslovno – stanovanjskega objekta. Po idejnem načrtu obstajata dve varianti. V objektu naj bi bila manjša dvorana in šest stanovanj ali pa osem stanovanj in prostori v spodnjem delu, ki bi jih lahko namenili za ambulante, takrat so v mislih imeli celo pošto, je obrazložil Janez Kraner z Občine Hrastnik.

Problem parkiranja

Nedaleč proč od Dolančeve hiše pa kup avtomobilov, ki nimajo kje parkirati. Problem s parkirišči pride še bolj do izraza ob raznih veselih in tudi žalostnih dogodkih na Dolu, ko je najti prosto parkirno mesto že skoraj nemogoče.

Cvetličarna na Dolu in vrt ob njej
Cvetličarna na Dolu in vrt ob njej

Občina ima na zalogi kar nekaj dobrih ukrepov za rešitev problema s parkirišči, so pa ti ukrepi pogojeni s pridobitvijo lastniških pravic in z drugačno ureditvijo ceste proti Partizanski cesti, je pojasnil Kraner. Za odkup vrta v bližini cvetličarne so se v preteklosti že dogovorili, a si je lastnik kasneje premislil.

 

Fotogalerija:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --