23.8 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siFotogalerijaFOTO: Kostanjev piknik na Kalu

FOTO: Kostanjev piknik na Kalu

Za zaključek delovanja planinske sekcije društva invalidov Hrastnik v letu 2017 smo se člani dogovorili, da obiščemo Kal in to na dan, ko bodo hrastniški planinci imeli kostanjev piknik.

Prispevali smo nekaj evrov za nakup kostanja in se podali na Kal. Na tržnici se nas je zbralo 12 članov. Pet članov se nas je podalo na Kal čez Klobuk, sedem članov pa je pot nadaljevalo preko Blat na Kal. Delno peš, delno z avtomobilom se je na Kal podalo še pet naših članov. Približno ob istem času smo vsi prispeli pred dom na Kalu. Prijetna glasba, vonj pečenega kostanja ter množica ljudi, je nakazovala, da se je piknik že pričel.

Zjutraj megleno vreme, se je sredi dneva prevesilo v prečudovito in toplo atmosfero. Morda so imeli na to kaj vpliva tudi »zvezdogledci«, ki se prejšnji večer in tudi ta dan opazovali nebo. Tudi mi smo si lahko pogledali sonce skozi ustrezne naprave.

Čaj, kapljica nečesa močnejšega, pečen kostanj in vonj po pečenem »krumpantoču« ter dobra glasba, so nas spravili v prav dobro razpoloženje. Vredno se je bilo potruditi in tri ure hoditi po prečudoviti naravi, da smo doživeli trenutke, ki nas bodo spremljali še naslednje dni. Peter je naredil še nekaj čudovitih slik in vsak po svoje smo oddrveli v dolino. Eni peš, drugi so si priskrbeli prevoz.

Vidimo se ponovno drugo leto v zadnjem tednu vsakega meseca vse od aprila do julija, potem pa še septembra in oktobra.

A. Zupančič

Fotogalerija:

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...