0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.siAktualnoFOTO in VIDEO: Katastrofo preprečili v zadnjem trenutku

FOTO in VIDEO: Katastrofo preprečili v zadnjem trenutku

V skladišču blagovnih rezerv utekočinjenega naftnega plina v Trbovljah je prišlo do nesreče. Na kraj dogodka, Opekarno 28 a je prihitelo okoli 50 gasilcev vseh trboveljskih društev, gasilcev iz PGD Hrastnik-mesto in Zagorje-mesto in evakuiralo stanovalce Opekarne. Hladili so cisterno ter zatesnili predrte povezovalne cevi med cisternami ter tako pogasili požar. V akciji so sodelovali tudi reševalci, policisti in regijski center za obveščanje.

Na srečo je šlo le za regijsko gasilsko vajo

Srečko Kerin
Srečko Kerin

“Z vajo smo preverili sistem obveščanja, vodovodno oskrbo objekta in kako se odzivajo vse dežurne službe. Za gasilce in okoliške prebivalce bi bila takšna nesreča velik izziv. V skladišču UNP na Opekarni je namreč 480 kubikov, to je 240 ton zelo eksplozivnega plina. V primeru požara bi bil plamen visok okoli 50 metrov. Sami trboveljski gasilci nesreči v takšnem obsegu ne bi bili kos sami,” je povedal poveljnik Gasilske zveze Trbovlje Srečko Kerin.

Fotogalerija:

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Iz Dola je Miklavž odšel na veličasten sprevod v Zagorje

Miklavž se je najprej ustavil na Dolu pri Hrastniku, kjer so pripravili bazar, nato pa se je v spremljavi orkestra, bruhalcev ognja in množičnih...