-- OGLAŠEVANJE --

FOTO in VIDEO: Je to res normalno!? Kemična molči, občina nič ne ve, kaj poreče inšpektorat?

-- OGLAŠEVANJE --

Da so to samo meglice, ki potujejo ob Savi, da ima hrastniška dolina takšno prevetrenost in meglice potujejo navzgor, pa da je to povsem naraven in normalen pojav. To so odgovori, ki so jih Hrastničani slišali že (pre)mnogokrat. Tovarna kemičnih izdelkov “nikoli ni kriva” in direktorji ignorantsko molčijo, le čudežno vir meglic nastaja prav na njihovi lokaciji. Inšpekcija, glede na pretekle izkušnje, pokliče v tovarno, čez kakšen dan, dva od tam pošljejo odgovor, da je vse v najlepšem redu in tako je zadeva spet pospravljena v predal.  

Ali podjetje res zastruplja Hrastničane že desetletja, kot se razburjajo domačini? Včeraj so številni občani opazili nenavadne meglice modre barve, ki so se raztezale po Hrastnik. Gostejše iz smeri spodnjega Hrastnika, redkejše proti Dolu in centru. V Regijskem centru za obveščanje Trbovlje so prejeli več klicev, zato so zadevo predali okoljskemu inšpektoratu. Kakšen bo odziv, bomo seveda poročali, takoj ko ga prejmemo. Fotografij od včeraj žal nimamo, bomo pa hvaležni bralcem, če jih pošljete na naslov uredništva (urednistvo@zon.si).

Majes nadaljuje molčeči imperij, a na račun koga (ali česa)?

Poklicali smo v podjetje, kjer so nam pojasnili, da generalnega direktorja Branka Majesa ni. Tako kot ga ni bilo še nikoli doslej, ko smo klicali. Pa nas je tajnica preusmerila in uspeli smo dobiti tehničnega direktorja Igorja Strajnarja. Ta odgovora medijem ne bo podal, nam je dejal. Ob tem pa še dodal, da so poslali obvestilo na občino in, da je bilo to vse, kar imajo za povedati. Navrgel je še, da je bil generalni direktor danes tako ali tako na Občini Hrastnik. Seveda smo preverili.

Kaj je storila občina? Nič. Obveščeni so bili, da je številka 112 prejela več klicev na to temo. Obvestila iz strani kemične tovarne, kot tam trdijo, niso dobili. Župan Marko Funkl je danes res gostil direktorja Majesa, a kot je povedal, je bila tema njunih pogovorov zgolj Obrtno industrijska cona. Torej milijoni vloženega evropskega in državnega denarja preko občine, da se bo lahko širilo podjetje, ki mu ni niti malo mar za najbližje prebivalce. Še huje. Če gre verjeti številnim občanom, podjetje, ki brezskrbno zastruplja okolje ob tem pa za povrh še ignorira komunikacijo z lokalnim prebivalstvom in mediji. Saj, če ni nič, bi to verjetno brez težav javnosti povedali, mar ne?

Fotografije posnete danes (12. 9. 2023) okoli 10.30, ko že lep čas ni več nobene megle.

Od kemične tovarne proti križišču za Dol in Hrastnik.

 

Se bodo Hrastničani prej zastrupili s klorom, preden bo kdo ukrepal?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --