today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoFOTO: Dnevna soba odprta po 10 ur na dan

FOTO: Dnevna soba odprta po 10 ur na dan

Med 15 večgeneracijskimi centri po Sloveniji, so včeraj slavnostno otvorili zasavskega. Ministrica Anja Kopač Mrak in direktor Zasavske ljudske univerze Tone Bezgovšek sta prerezala trak in v “dnevno sobo” povabila vse obiskovalce.

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak.

Država je zbrala 8,7 milijonov evrov za projekt večgeneracijskih centrov, ki so, kot pravi Kopač Mrakova: “pomemben projekt, kjer želimo dati sredstva za razvoj preventivnih programov, ki so najbolj potrebni v lokalni skupnosti”. Sicer pa naj bi bili ti centri pod okriljem združenih občin prostor za druženje vseh generacij skupaj.

Kar pa se tiče lokacije, programi se bodo izvajali v vseh treh zasavskih občinah, tako v prostorih Zasavske ljudske univerze, kot v prostorih partnerjev Mladinskega centra Hrastnik in Zagorje ter seveda tudi v raznih drugih prostorih, so obljubili včeraj ob predstavitvi programov. Namen je se približati ljudem v vseh krajih in jih povezati, je še dodala Mateja Pistotnik iz ZLU.

“Bistvo je, da so na voljo brezplačni preventivni programi in da razbremenimo Centre za socialno delo” saj ljudje pogosto pridejo na center, ker drugih aktivnosti in informacij ni, je prepričana ministrica, obenem pa: “če bo več preventivnih programov, bo verjetno manj potrebe po kurativi”.

Država je zagotovila denar za 5 letno delovanje centrov, tako bo v sklopu zasavskega vsak dan odprta dnevna soba. To je prostor na Grajski 2 v Zagorju (rudniški dvorec), kjer bodo dobrodošli vsi od ponedeljka do srede med 9. in 19. uro ter četrtke in petke med 7. in 17. uro.

Dnevna soba Večgeneracijskega centra Zasavje je prostor, ki je namenjen neformalnemu druženju in informiranju ponosno predstavijo svoje nove prostore nosilci projekt. Dnevna soba je opremljena z kavčem, kuhinjo, 3 računalniki, tiskalnikom, mizami, stoli, tabla, projektor in prijaznim strokovnim delavcem.

Prostor je stičišče različnih aktivnosti, delavnic, predavanj in križišče, kjer se srečajo ljudje različnih generacij in zanimanj. Vrata so odprta za vse, ki želijo pridobiti dodatna znanja, kreativno preživljati prosti čas ali se zgolj družiti z znanci in prijatelji. V dnevnem prostoru deluje tudi informativni kotiček, kjer lahko posameznik pridobi informaciije od strokovnega delavca, ki je prisoten v dnevni sobi, iz zloženk, ki so na voljo v informativnem kotičku ali preko spleta, ki je ravno tako na voljo za uporabnike.

FOTOGALERIJA:

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...