15.2 C
Trbovlje
četrtek, 8. junija 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Absolutni zmagovalec gorskega teka Hrastničan, med prvouvrščenimi še nekaj Zasavcev

FOTO: Absolutni zmagovalec gorskega teka Hrastničan, med prvouvrščenimi še nekaj Zasavcev

Številka 3 je bila tokratna izvedba gorskega teka Hrastnik Trail, ki zdaj zagotovo ostaja tradicionalna prireditev v Hrastniku. Več kot 130 tekačev je izbiralo med potjo Turističnih 6 ali Razglednih 12, ki se razlikujeta po razdalji in težavnosti. Prva je namenjena začetnikom, druga tekačem z izkušnjami.

Zahtevnejšo progo je najhitreje osvojil domačin Miran Cvet, med ženskami pa je vso konkurenco ugnala Blaža Klopčič. Turističnih 6 pa sta letos kot absolutna zmagovalca osvojila Smukovič Mateja iz Poštene vasi in Uduč Matej iz Trbovelj.

V sodelovanju s planinskim društvom Dol pri Hrastniku je organizator dogodka KRC pripravil še  pohod na Kal, pohodniki pa so na mesto dogodka prispeli po dobrih dveh urah zmerne hoje, kjer so spodbujali tekmovalce in se z njimi tudi družili ob dobri hrani in pijači. »Glede na to, da imamo vsako leto tako lepo udeležbo na gorskem teku, kar spet kliče po organiziranju 4. traila, na katerega vas bomo kmalu zopet vljudno povabili,« pravi predstavnik organizatorje direktor KRC-a Miha Mirt.

Lanski zmagovalec: “Mnogi so bili prvič v zasavskih hribih in se niso mogli načuditi, kako lepo naravo imamo.”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Urnebes nad Zasavjem, iskalna akcija za pogrešano v potoku

Iz zagorskega konca poročajo o poplavljenih kleteh, voda ogroža stanovanjsko hišo, v Orehovici je poplavilo cestišče in cesta med Trojanami in Izlakami ne neprevozna. Poplavilo...
X