31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoDSO Hrastnik: Okuženih 11, med njimi tudi že cepljeni

DSO Hrastnik: Okuženih 11, med njimi tudi že cepljeni

Da je tudi v hrastniškem domu starejših, po skoraj štirih mesecih brez okužbe, ponovno covid situacija, smo sporočili v ponedeljek. 

Po poročanju direktorja doma Draga Kopušarja je trenutno okuženih 9 stanovalcev in 2 zaposlena. Rdečo cono v Domu so takoj vzpostavili in vanjo preselili 8 stanovalcev, eden je v bolnišnici. Oba zaposlena sta v domači oskrbi.

Včeraj so opravili 106 hitrih testov pri stanovalcih, ki so na okužbo pokazali pri 6 stanovalcih, še dva sta bila pozitivna v sredo, prvi stanovalec v ponedeljek.

Glede na to, da so v Hrastniku že med poletjem imeli žarišče slovenskih okužb s covid-19, so zaenkrat zboleli le stanovalci, ki zahrbtnega virusa še niso preboleli.

Glede na to, da so v domovih že cepili stanovalce, smo preverili še, ali so zboleli tudi cepljeni stanovalci. Drži. Po besedah direktorja so se cepili vsi stanovalci, ne glede na to, pa se bolezen žal v hrastniškem domu širi.

Dobra novica je, da je zdravstveno stanje okuženih zaenkrat v redu in ni posebnih težav.

Po štirih mesecih ponovno okužba

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...