16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoDSO Hrastnik: Okuženih 11, med njimi tudi že cepljeni

DSO Hrastnik: Okuženih 11, med njimi tudi že cepljeni

Da je tudi v hrastniškem domu starejših, po skoraj štirih mesecih brez okužbe, ponovno covid situacija, smo sporočili v ponedeljek. 

Po poročanju direktorja doma Draga Kopušarja je trenutno okuženih 9 stanovalcev in 2 zaposlena. Rdečo cono v Domu so takoj vzpostavili in vanjo preselili 8 stanovalcev, eden je v bolnišnici. Oba zaposlena sta v domači oskrbi.

Včeraj so opravili 106 hitrih testov pri stanovalcih, ki so na okužbo pokazali pri 6 stanovalcih, še dva sta bila pozitivna v sredo, prvi stanovalec v ponedeljek.

Glede na to, da so v Hrastniku že med poletjem imeli žarišče slovenskih okužb s covid-19, so zaenkrat zboleli le stanovalci, ki zahrbtnega virusa še niso preboleli.

Glede na to, da so v domovih že cepili stanovalce, smo preverili še, ali so zboleli tudi cepljeni stanovalci. Drži. Po besedah direktorja so se cepili vsi stanovalci, ne glede na to, pa se bolezen žal v hrastniškem domu širi.

Dobra novica je, da je zdravstveno stanje okuženih zaenkrat v redu in ni posebnih težav.

Po štirih mesecih ponovno okužba

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...