17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoDržava in občina tožita RCR

Država in občina tožita RCR

Zaradi vračila 498.352 evrov država toži RCR, Regionalni center za razvoj. Vzrok za tožbo je neurejeno lastninsko stanje mrežnega inkubatorja na naslovu Nasipi 7 v Trbovljah z občino Trbovlje.

Občina kot stranski udeleženec v tožbi

Kot pravi trboveljska županja Jasna Gabrič, so se želeli z RCR dogovoriti, a brez uspeha: “zato bomo do tega, kar nam pripada, prišli s pravnimi sredstvi.”

Občina Trbovlje po večkratnih neuspelih poskusih, da uredijo lastninska razmerja, s tožbo od RCR d.o.o. uveljavlja solastninski delež na mrežnem inkubatorju, in sicer v deležu 26,05 %, saj je občina v tem deležu sodelovala pri izgradnji z lastnimi sredstvi iz občinskega proračuna.

Zadeva, ki se vodi pred sodiščem v Ljubljani, še ni končana, občina Trbovlje pa je v tej pravdni zadevi udeležena kot stranski udeleženec na strani Republike Slovenije.

Direktor RCR Sergej Garantini, ki nam je pred časom zagotovil, da se o tej temi z občino Trbovlje sploh niso pogovarjali, in dejal, da jo bo lahko komentiral šele, ko bodo tožbo prejeli, zdaj ne daje komentarjev.

SORODNI ČLANKI:

Občina s tožbo nad RCR?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...