Občina s tožbo nad RCR?

0
167

Regionalni center za razvoj (RCR) Zagorje ne želi prenesti lastništva mrežnega podjetniškega inkubatorja na Nasipih 7, ki je bil sofinanciran s strani EU, na občino Trbovlje. Občina in ministrstvo za gospodarstvo naj bi se zato odločala o skupni tožbi za določitev lastniškega deleža.

RCR vpisan v Zemljiški knjigi 

Foto: RCR
Mrežni podjetniški inkubator na Nasipih 7

“Z nami se ni o tej temi pogovarjal nihče z občine, nobenih sestankov ni bilo. O tem, da naj nas bi občina tožila, nismo seznanjeni, to bom lahko komentiral šele, ko bomo tožbo prejeli,” je poudaril direktor RCR Sergej Garantini. Zagotovil je, da je RCR vpisan v Zemljiško knjigo kot lastnik.

“Trenutno še poteka usklajevanje našega odvetnika z državnim pravobranilstvom, do takrat vam o tožbi ne moremo dati konkretnih informacij,” so nam odgovorili občini Trbovlje.

Na občini Trbovlje so na vprašanje občinskega svetnika Borisa Moškona odgovorili, da so konec septembra RCR v podpis poslali pogodbo, s katero so želeli urediti stanje lastništva, in RCR hkrati obvestili, da bo občina Trbovlje, v kolikor pogodbe ne bodo podpisali, vložila tožbo za določitev lastniškega deleža. Predlog pogodbe naj bi na RCR zavrnili.

V prostorih inkubatorja najemniki

Prostori inkubatorja na Nasipih niso prazni, tako v pisarniških kot v proizvodnih prostorih so najemniki.

Namen leta 2007 zgrajenega inkubatorja je bil spodbujanje podjetništva ter odpiranje novih delovnih mest, gospodarski obnovi regije in njenemu razvoju. Vstopajočim v podjetništvo naj bi nudil poslovne prostore ter različne oblike svetovanja in izobraževanja.

Podatki PISO
Vir: PISO Trbovlje

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here